Σημαντικές

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ : ”ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η παραδοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ότι ζήτησε και πήρε εκχιονιστικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την ώρα που η πρώην περιφέρειά του όχι μόνο αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα με την κακοκαιρία , αλλά και μετρούσε δύο νεκρούς στην Εύβοια!

Το ερώτημα που θέτουν πολλοί είναι για ποιο λόγο ο εκλεγμένος  περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός  , που είχε θητεύσει και στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας ,  έδωσε την συγκατάθεσή του να μετακινηθούν μηχανήματα στο Κολωνάκι την ώρα που στην Εύβοια δύο άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους λόγω του χιονιού, καθώς «τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο».

Για τη βοήθεια την οποία εδωσε στο Δήμο Αθηναίων  η Περιφέρεια  αλλά και ο Δήμος Λαμίας  , τέθηκε θέμα και στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας με ερώτηση του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης . Ο κ. Σταυρογιάννης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη , ζήτησε εξηγήσεις απο το Δήμαρχο με ποιό θεσμικό πλαίσιο πάρθηκλε αυτή η απόφαση για τη μεταφορά μηχανημάτων και εργαζομένων εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου .

”Μπορεί στη δική μας περιοχή να ηταν μικρά τα προβλήματα της κακοκαιρίας και να αντιμετωπίστηκαν , είπε ο πρώην Δήμαρχος , ωστόσο κάλεσε τον Δήμαρχο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο  πόσα μηχανήματα εστάλησαν και πόσοι εργαζόμενοι . Σύμφωνα με τον κ.Σταυρογιάννη η απόφαση αυτή ηταν αδικαιολόγητη καθώς ο Δήμος Αθηναίων δεν εχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης .

”Για την μεταφορά μηχανημάτων και εργαζομένων εκτός των διοικητικών ορίων ενός Δήμου πρέπει να υπάρχει  θεσμική κάλυψη” σημείωσε στην τοποθετησή του ο πρώην Δήμαρχος , προσθέτοντας οτι  εαν συνέβαινε οτιδήποτε στους χειριστές των μηχανημάτων θα βρισκόμασταν ολοι και πολύ περισσότερο ο Δήμαρχος σε πολύ δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα” .

”Καλόν είναι να βοηθάμε ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρογιάννης και ολοι είμαστε υπερ της συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης , αλλά θα πρέπει οι ενέργειες του Δήμου να καλύπτονται απο το θεσμικό πλαίσιο και να γίνονται ενέργειες που εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζομένων που μετακινούνται .

Απαντώντας ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος για την παροχή βοήθειας στους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς τόνισε οτι στόχευση του Δήμου Λαμιέων είναι να συνεργάζεται με αλλους Δήμους τόσο εντός του νομού οσο και με αλλους δήμους αλλων περιφερειών .

Στείλαμε στο Δήμο Αθηναίων τέσσερα οχήματα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και αποχιονισμού των δρόμων .

Η μετακίνηση εγινε νόμιμα , σημείωσε ο κ. Καραίσκος  και πρόσθεσε οτι οι εργαζόμενοι συνέδραμαν  εθελοντικά . Επίσης σύμφωνα με τον κ. Καραίσκο σήμερα ζήτησε βοήθεια και ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμος Λαμιέων συνέδραμε στελνοντας ενα καλαθοφόρο οχημα με το χειριστή του .

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close