Σημαντικές

Εγκλωβισμένοι φοιτητές από τα μπρος πίσω του υπουργείου . Πως μπορείτε να επιστρέψετε στον τόπο κατοικίας σας μετά την επιβολή του απαγορευτικού

Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες στα Ανώτατα Ιδρύματα.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την συνέχιση των εργαστηρίων και των κλινικών ασκήσεων του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων.

Το βράδυ του Σαββάτου όμως εξεδόθη διευκρινιστική εγκύκλιος η οποία προβλέπει:

*αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης φοιτητών,

*αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία

*αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των ΑΕΙ αλλά και

*Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των ΑΕΙ.

Τα νέα δεδομένα όμως έχουν προκαλέσει την οργή των παιδιών που εγκλωβίστηκαν στα φοιτητικά τους σπίτια μακριά από τις οικογένειές τους κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση δύο αδερφών από τον Βόλο τελειόφοιτες του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία. Τα κορίτσια πληροφορήθηκαν την αλλαγή μετά την επιβολή των μέτρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει λεωφορείο για να επιστρέψουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Μετά από έρευνα του Star Κεντρικής Ελλάδας και σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας οι εγκλωβισμένοι φοιτητές, όπως και κάθε πολίτης που η καραντίνα τον βρήκε μακριά από το σπίτι του, μπορεί , τυπώνοντας το έγγραφο που πιστοποιεί τον τόπο μόνιμης κατοικίας, το Ε1 δηλαδή από την σελίδα του taxisnet της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr ) , να ταξιδέψουν χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close