Τοπικές

Εκλογές αιρετών: Η ανακοίνωση Κεραμέως και οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψηφιακής διακυβέρνησης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας που παρείχε το εκλογικό ψηφιακό σύστημα «ΖΕΥΣ».

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εκλογές εκπαιδευτικών διενεργήθηκαν με ηλεκτρονική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν 380 ψηφιακές κάλπες για την ανάδειξη αιρετών των εκπαιδευτικών σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και για τους αντίστοιχους εκπροσώπους για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και καταχωρίσθηκαν 34.161 ψήφοι από 13.168 ψηφοφόρους.

Η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών κατέστη εφικτή, με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου, της αδιαβλητότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας, και τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας. Και αυτό, παρά τα συνεχή προσκόμματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και παρακίνησης σε αποχή, τις απειλές για διαγραφή και τις εκφοβιστικές τακτικές όσων αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε αλλαγή.

Έχει, δε, ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι η εκλογική αυτή διαδικασία συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογής των νέων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες μπορούν να συνεχίζονται, παρά την πανδημία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιστορικής σημερινής εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι. Το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε ακόμη πολλά μπροστά μας, που θα πετύχουμε όλοι μαζί!

Για «Βατερλώ» Κεραμέως μιλούν οι εκπαιδευτικοί. Νίκησε η αποχή

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί μιλούν για πανωλεθρία και για τεράστια αποχή. Διδασκαλική ομοσπονδία και ΟΛΜΕ είχαν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή στον τρόπο που επέλεξε το υπουργείο για την εκπροσώπησή τους στα υπηρεσιακά συμβούλια και καλούσαν τα μέλη τους να απέχουν από την διαδικασία. Ψευδώς το υπουργείο υποστήριζε ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην επιλογή μιας ημέρας αργίας , εξήγησε μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής.

«Η κ. Κεραμέως θέλει να ελέγξει την συνδικαλιστική δράση, και εισέπραξε την απάντηση αφού ούτε το 5% των δασκάλων δεν ψήφισε είπε ο κ. Κικινής.

Νικήτρια η αποχή λοιπόν σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

 

 

https://tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close