Τοπικές

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συναγερμός εχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Λαμίας , στο Δήμο και στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολική μονάδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης . Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης που εχει διαμορφωθεί πραγματοποιήθηκε σήμερα  το μεσημέρι στο Δημαρχείο  , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραίσκου . Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα παιδείας  Θανάσης Παπαχρήστος, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτα Χουλιάρα, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Καλογήρου καθώς και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας Αλέκα Πλατιά.

Από όλες οι πλευρές τονίστηκε ότι όλοι οφείλουν να σταθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι  στο  πρόβλημα  και  να  λάβουν όλα τα   αναγκαία  μέτρα  για  την  διαφύλαξη  της  υγείας  του  συνόλου των  πολιτών  και  πολύ  περισσότερο  των  μαθητών.

Από τη πλευρά του Δήμου Λαμιέων έγιναν ήδη  απολυμάνσεις στη σχολική μονάδα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα καθώς και σε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρες από 09.00-13.00  θα συνεχιστούν τα μαζικά δωρεάν τεστ.

Καλούμε  ολη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς)  και  προπαντός όσους επιθυμούν να ελεγχθούν ή θεωρούν πως έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα να προσέλθουν στα δωρεάν τεστ προκειμένου  να  υπάρξει  η  δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής λήψης άμεσων μέτρων, που  να  εδράζονται σε  πραγματικά  δεδομένα, με στόχο την αντιμετώπιση της πιθανής διάδοσης του κορονοϊού , τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός .

Παράλληλα ο Δήμος Λαμιέων για την υγειονομική προστασία των σχολικών μονάδων και για τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προχώρησε σε επιπλέον επιχορήγηση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη σχετικών αναγκών (απολύμανση και ηλεκτρονικό εξοπλισμό).

Από την πλευρά των Διευθυντών και Προισταμένων της  εκπαιδευτικής κοινότητας τονίστηκε ότι θα εφαρμοστούν οι αρχές του ΕΟΔΔΥ  διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΔΥ.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και προς το παρόν δεν υφίσταται λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, σημειώνει ο Δήμαρχος όμως απευθύνεΙ  έκκληση στους δημότες, ότι θα  πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close