Τοπικές

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΣΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Να συγκληθεί εκτάκτως το  Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα  μέτρα στήριξης και ανασυγκρότησης των πληττόμενων περιοχών και κατοίκων , ζητά η παράταξη της Κατερίνας Μπατζελή ”Πατρίδα μας η Στερεά ” . Το αίτημα απευθύνεται προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηλία Σανίδα και υπογράφεται και απο τους 6 συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας .  βάση του άρθρου 10 παρ5 ,του Κανονισμού λειτουργίας .

Η παράταξη της Κατερίνας Μπατζελή επικαλούμενη τον κανονισμό λειτουργίας του  Περιφερειακού  Συμβουλίου τονίζει οτι   το κυρίαρχο θεσμικό όργανο  οφείλει εκτός από πλήρη και συνεχή πληροφόρηση, ενεργούς συμμετοχής του σε σημαντικά ζητήματα, να διατυπώνει προτάσεις πολιτικών και μέτρων και να διεκδικούνται από την κεντρική κυβέρνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι εχει εκδοθεί από τις 13 Αυγούστου η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ για τα εκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές  , αλλά και το γεγονός οτι στις 25 Αυγούστου θα διεξαχθεί συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην Βουλή για τα τελικά μέτρα στήριξης και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών , για την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα κοινωνικά ,οικονομικά, αναπτυξιακά και διαχειριστικά για την Β. Εύβοια ,για τα οποία η Περιφέρεια οφείλει να αναδείξει και να διεκδικήσει πολιτικές και χρηματοδοτήσεις πέρα εκείνων των προβλεπόμενων από την ΠΝΠ και πριν την συζήτηση τους στην Βουλή.

”Η Περιφερειακή Αρχή και οι Περιφερειακές παρατάξεις οφείλουν και μπορούν να διατυπώσουν συλλογικά, σαφής προτάσεις και να τις αποσταλούν στους αρμόδιους φορείς, στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα ώστε να μην βρεθεί η Περιφέρεια μας μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και ανειλημμένες αποφάσεις” σημειώνουν στην επιστολή τους οι 6 περιφερειακοί σύμβουλοι .

Για τους παραπάνω λόγους ζητούν :

  1. Σύγκλιση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, λόγω της κατάστασης, μέχρι της 24 Αυγούστου 2021

  2. Συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων για την διαμόρφωση προτάσεων και παρεμβάσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση

  3. Λήψη αποφάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο ,ειδικών μέτρων και συμπληρωματικών προτάσεων σε σχέση εκείνων του ΠΝΠ

  4. Συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής για την παρουσίαση και διεκδίκηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβούλιου.

 

Την επιστολή υπογράφουν οι :Κατερίνα Μπατζελή επικεφαλής της παράταξης

Νίκος Μπέτσιος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Τάσος Βελισσαρίου, Μπάμπης Φάκος, Μανος Γέμελος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close