Σημαντικές

Εμβόλιο κορονοϊού: Συμφωνία Κομισιόν με Moderna για 160 εκατομμύρια δόσεις

Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου για τον κορονοϊό. Στο 94,5% η αποτελεσματικότητά του. Συμφωνία για 160 εκατομμύρια δόσεις, αύριο οι υπογραφές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94.5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Εμβόλιο κορονοϊού: Συμφωνία Κομισιόν με Moderna για 160 εκατομμύρια δόσεις
 AP PHOTO/BILL SIKES

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Όπως δήλωσε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η συμφωνία που αναμένεται να επικυρωθεί την Τετάρτη θα αφορά την αγορά 160 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε για μία ακόμη φορά την άποψη πως το εμβόλιο θα πρέπει να είναι προσιτό για όλους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει αύριο το έκτο της συμβόλαιο για την αγορά εμβολίων, ανέφερε: “Αύριο θα εγκρίνουμε το έκτο συμβόλαιο για 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Χτίζουμε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για την COVID-19. Τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε τέλος στην πανδημία”.

 

 

 

 

 

 

news247.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close