ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα από ευφυέστερα ζώα του πλανήτη ζει… στην Κάρλα-Αυτό το ζώο πρέπει να μπει φυλακή.-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Ένα από ευφυέστερα ζώα του πλανήτη ζει… στην Κάρλα – Οι βίδρες εντοπίστηκαν στον ταμιευτήρα

Αναγεννιέται ο υδροβιότοπος της Κάρλας, στον οποίο εμφανίζονται πλέον και νέα είδη ζώων, όπως οι βίδρες. Σύμφωνα με τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»  ένας οδηγός αυτοκινήτου προχθές το βράδυ φέρεται να παρέσυρε μία βίδρα στον δρόμο Καναλίων-Βελεστίνου, κοντά στον συλλεκτήρα.  Όπως έγινε γνωστό από τον Φορέα της Κάρλας, υπάρχει πρόγραμμα παρακολούθησης της βίδρας στον ταμιευτήρα, όπου ωστόσο είναι άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός των ζώων που διαβιούν.

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο, που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και τα πλέον απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά. Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

Ο ταμιευτήρας της Κάρλας έχει αναδειχθεί ως τόπος εξέχουσας σημασίας για την ορνιθοπανίδα σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας και προσελκύει ολοένα και περισσότερους αριθμούς σπάνιων και προστατευόμενων ειδών πουλιών και υδρόβιων θηλαστικών και ερπετών, καταδεικνύοντας την τεράστια οικολογική σημασία των έργων αποκατάστασης που κατασκευάστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ένα από ευφυέστερα ζώα του πλανήτη ζει… στην Κάρλα – Οι βίδρες εντοπίστηκαν στον ταμιευτήρα

Η Κάρλα αποτελεί τον 4ο κατά σειρά υγρότοπο σε συνολικό αριθμό υδροβίων πουλιών στην Ελλάδα με παρουσία πτηνών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με την πανελλαδική απογραφή πελεκάνων που διεξάχθηκε το 2015 από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, καταγράφτηκε ότι ο υγρότοπος φιλοξενεί 125 άτομα Ροδοπελακάνους (Pelecanus onocrotalus) και την πιο πρόσφατη εγκαθιδρυμένη αποικία του Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus), απαριθμώντας περίπου 660 άτομα. Στα ανατολικά της Κάρλας, προβάλλει ο ορεινός όγκος του Μαυροβουνίου, μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για τα πουλιά, κυρίως για τα επιδημητικά αρπακτικά και δασικά είδη.

Η Κάρλα θεωρείται ένας κορυφαίος ορνιθοτουριστικός προορισμός, που μέχρι στιγμής είναι ελάχιστα αναπτυγμένος τουριστικά. Η συγκεκριμένη περιοχή ενδείκνυται για τουρισμό ορνιθοπαρατήρησης, καθώς μπορεί να κερδίσει εύκολα το ενδιαφέρον έμπειρων και μη ορνιθοπαρατηρητών, λόγω της μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών ειδών πουλιών που φιλοξενούνται στην περιοχή όλες τις εποχές του έτους, του μεγάλου αριθμού σε αρκετά είδη και της ευκολίας παρατήρησης και φωτογράφησής τους.

Κάτοικοι της παρακάρλιας περιοχής επισημαίνουν την προσοχή των οδηγών κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες, για να μην παρασύρουν με τα οχήματά τους βίδρες, που τυχόν βρεθούν στο δρόμο, καθώς το θηλαστικό είναι προστατευόμενο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Αυτό είναι το πιο αρρωστημένο ζώο στη φύση: Αποκεφαλίζει και βιάζει!

Η βίδρα, για πολλούς είναι χαριτωμένο ζωάκι, με αστείο πρόσωπο, γλυκό και φιλικό.

Μετά από αυτό το θέμα, θα αλλάξετε σίγουρα γνώμη. Το παρουσιαστικό του σίγουρα κρύβει τις αρρωστημένες σεξουαλικά συμπεριφορές του, και οι επιστήμονες που μελέτησαν τον κύκλο ζωής του, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις γιατί το κάνει αυτό η βίδρα:

 

Κυριολεκτικά επιτίθενται σε βίδρες μη αναπαραγωγικής ηλικίας, και επιδίδονται σε βιασμούς, πολλές φορές αφού έχουν σκοτώσει πρώτα τα θύματα.

 

Για να αναπαραχθεί το αρσενικό βιάζει το θηλυκό, κρατώντας το κεφάλι τους κάτω από το νερό,και δαγκώνοντας το πρόσωπο και το λαιμό τους.

 

Πραγματοποιούν βιασμούς και σε άλλα είδη, με ιδιαίτερη προτίμηση στα πτηνά.

 

Είναι από τα ελάχιστα είδη στη φύση που πραγματοποιούν δολοφονίες, χωρίς λόγο. Δηλαδή δεν σκοτώνουν τα θηράματά τους, για τροφή, αλλά για ευχαρίστηση.

Επιδίδονται σε αποκεφαλισμούς των θυμάτων τους, και συλλέγουν τα κεφάλια στις φωλιές τους.

 

ΠΗΓΗ:.ratpack.gr

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close