Τοπικές

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ –ΕΝΤΟΝΗ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΛΑΜΙΑ , ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Καλύτερη είναι η κατάσταση τη Δευτέρα (9/8) στη Λαμία από τον καπνό από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια, σε σχέση με χθες Κυριακή (8/8) που είχε σκεπάσει ολοκληρωτικά τη φθιωτική πρωτεύουσα.

Από το πρωί της Δευτέρας (9/8) ο καπνός και η δυσάρεστη οσμή από τις φωτιές, παρέμενε, ωστόσο δεν ήταν στα ενοχλητικά και αποπνυκτικά επίπεδα της περασμένης ημέρας.

Ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες και ο καπνός και η οσμή επέστρεψαν, προφανώς λόγω των ανέμων, χωρίς ωστόσο να είναι στα χθεσινά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση όσοι κάτοικοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή τα μικρά παιδιά, καλό είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους μέχρι την οριστική απομάκρυνση του καπνού και των οσμών όπως συστήνουν οι ειδικοί. Απο το μεσημέρι το πυκνό σύννεφο καπνού εχει απλωθεί σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα , δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις των ανθρώπων.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα απο την αιθαλομίχλη στα Καμένα Βούρλα , ανάγκασε τους παραθεριστές να μείνουν μακριά απο τις παραλίες για να προφυλαχθούν απο τα αιωρούμενα σωματίδια.

Έντονο είναι το φαινόμενο και στον Αγιο Κωνσταντίνο με την οσμή του καμένου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close