Ενδεχομένως να σκεφτείτε. “Η ακμή δεν θα έπρεπε να εξαφανιστεί με την εφηβεία;” Ιδεατά ναι, αλλά ορισμένες φορές η ακμή δεν φεύγει ποτέ. ‘Η δείχνει το άσχημο πρόσωπό της αργότερα, στην ενήλικη ζωή. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ακμή που εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το τι προκαλεί την ακμή, από τη διατροφή και το στρες, έως την κακή υγιεινή. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις των ορμονών που εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουμε βρίσκονται συνήθως πίσω από την ακμή των ενηλίκων. Η εγκυμοσύνη, για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει ή να επιδεινώσει την ακμή του ενήλικα. Το ίδιο ισχύει για τα αντισυλληπτικά.
Ορισμένες φορές ο τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει ακμή στην ενήλικη ζωή ή να την επιδεινώσει. Καλύτερα να μην αφήνετε λιπαρότητα ή σκόνη στο πρόσωπό σας, έτσι σημαντικό είναι να το καθαρίζετε τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα και ορισμένες φορές περισσότερες, αν ασκείστε ή έχετε υπερβολικά λιπαρό δέρμα.
Ορισμένα άλλα tips:
- Aποφύγετε να ακουμπάτε τα χέρια σας ή άλλα αντικείμενα όπως το ακουστικό στο πρόσωπό σας. Αυτό μπορεί να αφήσει σκόνη και λιπαρότητα.
- Αποφύγετε τις ερεθιστικές ουσίες, όπως λιπαρά καλλυντικά και προϊόντα για το styling μαλλιών και αντηλιακό.
- Αποφύγετε να ζουλάτε ή να ξύνετε τα σπυράκια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ή σημάδια.
Υπάρχουν διάφορες αγωγές για διαφορετικούς τύπους ακμής. Σχεδόν κάθε περίπτωση ακμής μπορεί να θεραπευτεί με τα προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά. Αν έχετε επίμονη ακμή επισκεφτείτε δερματολόγο για να καθορίσετε το καλύτερο για σας πλάνο θεραπείας.
iatronet.gr