Τοπικές

Επαγγελματίες Καμένων Βούρλων: Ο αιφνιδιασμός σας προκαλεί την ταραχή

Εκ μέρους όλων των επιχειρηματιών των Καμένων Βούρλων που εκπροσωπούμε,νοιώθοντας την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση 39 ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από τα σχολικά συγκροτήματα δηλώνουμε τα εξής

Από την πρώτη στιγμή ως ενεργοί πολίτες βρεθήκαμε στον χώρο τον οποίο έγινε η μετεγκατάσταση των μεταναστών, όπως και πολλοί άλλοι συνδημότες μας μαζί με την δημοτική αρχή. Όπως πληροφορηθήκαμε και εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε, δεν είχε ενημερωθεί καμία αρμόδια αρχή για αυτή την μετεγκατάσταση. Ποιοι ήρθαν, από πού ήρθαν, για πόσο ήρθαν. Ερωτήματα που άργησαν να απαντηθούν και πολλά δεν απαντήθηκαν.

Ο αιφνιδιασμός φέρνει αναταραχή ,η αναταραχή φέρνει φόβο και ο φόβος συγκρούσεις. Άρα οι πρακτικές αυτές δεν βοηθάνε στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Από την πρώτη στιγμή η αντίδραση της μεγαλύτερης μερίδας πολιτών στράφηκε κατά της πολιτικής που ακολουθείται και ΟΧΙ ενάντια στιςταλαιπωρημένες ψυχές 39 ατόμων στις πλάτες των οποίων παίζονται παιχνίδια εκατομμυρίων από Οργανισμούς, ΜΚΟ και λοιπούς.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, και εσάς και όλους όσους μας έχουν στοχοποιήσει με ψευδή δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες ότι ουδέποτεεμποδίστηκε η προμήθεια τροφίμων στη δομή! Το minivan (και όχι φορτηγό) της εταιρίας catering που έχει αναλάβει τη σίτιση τους,ξεφόρτωσε, ξεφορτώνει και θα ξεφορτώνει 3 φορές τη μέρα. Η παρεμπόδιση έγινε σε φορτηγό το οποίο μετέφερε τα κρεβάτια, τα στρώματα και λοιπό ιματισμό της δομής μόνο το πρώτο βράδυ,για να καταδείξουμε την προχειρότητα και δολιότητα του όλου γεγονότος. Φυσικά όλα αυτά ξεφορτώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα την επόμενη ημέρα.

Αλήθεια, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε ένα ξενοδοχείο το οποίο παρέμενε κλειστό επί 15 συναπτά έτη; Αλήθεια, τον σχεδιασμό για την μετεγκατάσταση των 39 αυτών ατόμων σε μια δομή που ούτε τα βασικά δεν πληροί, δίχως κρεβάτια, δίχως τις βασικές υποδομές, ποιος την αποφάσισε και την εφάρμοσε και μάλιστα με τόση βιασύνη; Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή και τα 39 άτομα ήθελαν να φύγουν;Επίσης, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID19 όπως επίσης η πυρασφάλεια και η υγειονομική καταλληλότητα του κτηρίου; Ερωτήματα που περιμένουμε να απαντηθούν.

Όλα τα παραπάνω φυσικά, καταρρίπτουν τουςψευδείς ισχυρισμούς σας ότι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων είναι αφιλόξενοι, μισάνθρωποι, απάνθρωποι. Λίγο έλλειψε να μαςχαρακτηρίσετε και φασίστες. Αν όντως είμαστε όλα αυτά που λέτε δεν θα ζούσαμε ειρηνικά τα τελευταία πολλά χρόνια με πάνω από 300 οικογένειες αλλοδαπών (κυρίως των Βαλκανίων)που βρίσκονται πλήρως εναρμονισμένες στην τοπική μας κοινωνία. Επίσηςσας ζητάμε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας 4 χρόνια πριν που σαν Δήμος Καμένων Βούρλων ήμαστε από τουςπρώτους που φιλοξενήσαμε στο ξενοδοχείο Λεβέντη πάνω από 150 μετανάστες χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Η όλη αντίδραση μας λοιπόν, έγκειται στο γεγονός ότι πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν πάνω από 5 ξενοδοχεία που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον στον ΔΟΜ για φιλοξενίαμεταναστών. Όπως και η υπάρχουσα έτσι και αυτές οι 5 πρόκειται να είναι ανοιχτές δομές δίχως κανέναν έλεγχο για την κίνηση των ατόμων που φιλοξενούνται.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα Καμένα Βούρλα ένα ανοιχτό hotspotμία νέα ανοιχτή Μόρια. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τιςοικογένειες μας, τις περιουσίες μαςτιςεπιχειρήσεις μαςτις δουλειές μας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες σας ούτως ώστε να μην μετατραπεί ο τόπος μας σε έναν χώρο ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας μεταναστών, που προφανώς δεν επέλεξαν και δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ. Είμαστε στη διάθεση σας για συζήτηση χωρίς να υπάρξει περεταίρω ένταση των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων των κατοίκων τηςΛουτρόπολης μας.

Με εκτίμηση το ΔΣA

 

 

 

 

 

 

lamiafm1.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close