Σημαντικές

Επιστροφή σήμερα στα θρανία για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου

Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά τη Δευτέρα για τους μαθητές του γυμνασίου καθώς και της Α’ και Β’ Λυκείου που επιστρέφουν στα θρανία τους μετά από δύο μήνες. Ήδη στα σχολεία έχουν επιστρέψει από τις 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

 

 

Ταυτόχρονα σήμερα ανοίγουν τα φροντιστήρια (όχι όμως της Φθιώτιδας όπως θα διαβάσετε παρακάτω) και οι σχολές ξένων γλωσσών υπό αυστηρούς κανόνες, όπως 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μαθητών και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. Επίσης, την Δευτέρα ξεκινάει και πάλι η λειτουργία δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

 

Οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής: οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη-Πέμπτη ώστε να σχηματισθούν μικρότερα τμήματα, το πολύ 15 ατόμων και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και την διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών αλλά και την διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων κοροναϊού που μπορεί να εμφανιστούν.

-Περιορισμός συνωστισμού και αποστάσεις μαθητών
-Απαγόρευση της συγκέντρωσης στον προαύλιο πριν την έναρξη των μαθημάτων
-Σχολικές αίθουσες με μεγιστοποίηση της απόστασης μαθητών: ένας ανά θρανίο, 15 μαθητές ανά σχολική αίθουσα
-Χωρισμός των τάξεων σε υποτμήματα των 15 ατόμων
– Απόσταση μαθητών 1.5 μέτρα μεταξύ τους
-Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο
-Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα
-Αποσυμφόρηση γραφείου καθηγητών

Σημειώνεται ότι σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά  θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

Τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.
Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική μέσα στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών

Δεν θα προσμετράται η απουσία για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή ατόμου που νοσεί)

 

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Φθιώτιδας:

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες και ιδιαιτέρως κρίσιμες, ο Σύλλογος βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθεί με σύνεση, υπευθυνότητα, αλλά και ευαισθησία στο απαιτητικό έργο της υποστήριξης των μαθητών και της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στην τελευταία Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η ισχυρή σύσταση του υπουργείου για μάθημα εξ αποστάσεως.
  • Το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και της διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων.
  • Οι ποικίλες ανάγκες των μαθητών.
  • Οι ετερόκλητες τοποθετήσεις των γονιών.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και την σύσταση της ΟΕΦΕ, που ψηφίστηκε από το 96% των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα,

αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του:

  • Την συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Την επιλογή της διά ζώσης διδασκαλίας, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, κατόπιν συνεννόησης με την εκάστοτε φροντιστηριακή μονάδα.
  • Για τα διαγωνίσματα να υπάρχει ευελιξία και επιλογή ως προς τον τρόπο διεξαγωγής .
  • Επί τη ευκαιρία, η κατ’ οίκον διδασκαλία αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, αφού μπορεί να συμβεί διασπορά από οικογένεια σε οικογένεια και δεν μπορεί να ελεγχθεί ο φορέας. Γι’ αυτό προτρέπουμε τους γονείς μαθητών  που παρακολουθούσαν ιδιαίτερα μαθήματα και τώρα λόγω επικινδυνότητας τα σταμάτησαν, να απευθυνθούν στους φροντιστές για την κάλυψη κενών χωρίς επιβάρυνση.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του συλλόγου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίχως ωστόσο να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός.

 

Απευθυνθείτε λοιπόν στο φροντιστήριό σας για περισσότερες διευκρινίσεις.  Ο διάλογος, η συνεργασία και η κατανόηση είναι απαραίτητα σε τούτες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

Τα δεδομένα  θα επανεξεταστούν στο τέλος Μαΐου και θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος                                                                                                                                        Ο γραμματέας

Τσαπρούνης  Ιωάννης                                                                                                                      Γεωργουσόπουλος Χρήστος

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close