Σπίτι

Έβαλαν φωτιά στο οικόπεδο και το πλήρωσαν ακριβά

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση κάθε χρήσης φωτιάς από 1η Μαΐου 2021 που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος.

Όπως ανακοινώνει ο διοικητής της Π.Υ. Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, το ένα  διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  06-05-2021  ύψους 200 ευρώ  για καύση ξερών χόρτων  εντός οικοπέδου σε κάτοικο  που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα.

Το περιστατικό έγινε στην κοινότητα  Κόμμα του Δήμου Λαμίας  όπου κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει το οικόπεδο κοντά στο σπίτι του με αποτέλεσμα  να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.  Στο συμβάν έφθασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο  οχήματα και πέντε ανδρες.

Το άλλο διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 200 ευρώ επεβλήθη την Πέμπτη 06-05-2021 στην Δημοτική Ενότητα  Νέοχωρίου του Δήμου Δομοκού πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπέδου, όπου επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι από 1η Μαΐου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβάλλονται  τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και  καθημερινά  γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια  επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close