ΣημαντικέςΤοπικές

Εβδομάδα Κινητικότητας: Με το ποδήλατο από τις Θερμοπύλες – Μενδενίτσα

Πάνω από 60 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον  αγώνα  «Ποδηλατικός Αγώνας – Ανάβαση στη διαδρομή Θερμοπύλες – Μενδενίτσα».

 

Για 1η χρονιά, πραγματοποιείται ποδηλατικός αγώνας δρόμου (ανάβαση) 15,200 μέτρων σε δημόσια οδό, με διαδρομή Θερμοπύλες – Μενδενίτσα, ο οποίος θα αναδείξει την ιστορικότητα της περιοχής.

Ποδηλάτες από Συλλόγους όλης της χώρας ξεκίνησαν από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και τερμάτισαν στο Κάστρο της Μενδενίτσας!

 

O Δήμος Λαμιέων ως θεματοφύλακας της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, για άλλη μία χρονιά συμμετέχει και στηρίζει ενεργά εκδηλώσεις που αφορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

 

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, για το Σεπτέμβριο 16-22/09/2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all) και το σύνθημα  «Μετακινήσου υπεύθυνα». Στόχος είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, η χρήση των ΜΜΜ και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

 

www.mag24.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close