Τεχνολογία

Facebook: Έτσι μάχεται εναντίον της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο «πατέρας» του FacebookΜαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ειδικότερα, μιλώντας στο BBCσχετικά με την πανδημία και τα fake news γύρω από αυτή, ο Ζάκερμπεργκ τόνισε πως «ακόμη κι αν κάτι δεν πρόκειται να προκαλέσει επικείμενο φυσικό πόνο, δεν θέλουμε λανθασμένες πληροφορίες να γίνονται viral».

Ως παράδειγμα έφερε τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου και την άποψή του πως «βρέθηκε θεραπεία για τον κορωνοϊό», δηλώνοντας πως η εν λόγω ανάρτηση αφαιρέθηκε επειδή «προφανώς» δεν ήταν αλήθεια.

Μάλιστα, ανέφερε πως «κατέβηκε» και περιεχόμενο ομάδων που υποστήριζαν πως το δίκτυο 5G φέρει ευθύνη για την εξάπλωση του ιού, ενώ ενθάρρυνε και κόσμο να προκαλέσει υλικές ζημιές σε κολώνες του δικτύου.

Ο κ. Ζάκερμπεργκ γνωστοποίησε μάλιστα ότι «συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητους διασταυρωτές πληροφοριών. Από όταν ξέσπασε ο ιός, έχουν εντοπίσει 7.500 περιπτώσεις παραπληροφόρησης που τελικά μας οδήγησαν να μαρκάρουμε ως “επικίνδυνες” περίπου 50 εκατομμύρια αναρτήσεις. Ξέραμε πως αυτή η κίνηση θα είχε αποτέλεσμα καθώς οι περισσότεροι χρήστες δεν κάνουν κλικ σε δημοσιεύσεις με τέτοια προειδοποίηση».

Η συνεισφορά στην εποχή του κορωνοϊού

Στις μέρες του κορωνοϊού και της καραντίνας που έφερε, το Facebok -όπως επίσης και το WhatsApp και το Instagram– κατάφεραν να κρατήσουν τους ανθρώπους κοντά.

Έτσι, μετά από πολλά χρόνια έλλειψης εμπιστοσύνης και σφοδρών επικρίσεων, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι πιο αισιόδοξος καθώς και γεμάτος αυτοπεποίθηση για τον ρόλο του μέσου του στην κοινωνία.

Video: Η σκοτεινή «τέχνη» της χειραγώγησης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Άλλωστε, εάν μπορούμε να πούμε πως κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι από αυτή την υγειονομική κρίση, αυτοί φυσικά θα ήταν κολοσσοί στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα το Facebook, το Netflix και η Amazon.

https://www.cnn.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close