Ad image

Πολίτικο λαχανόρυζο-Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

30 Μαρτίου 2021
Updated 2021/03/12 at 9:57 ΜΜ

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο
Πολίτικο λαχανόρυζο. Μια αγαπημενη συνταγη για σαλατα.
Προετοιμασία1 ώρα
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Servings: 4

 

Θερμίδες: 250 θερμίδες

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο καθαρισμένο από τα 2 – 3 εξωτερικά φύλλα του, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 2 μέτρια καρότα κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  •  φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη ή γλυκό μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρώνια τα φύλλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός τα φύλλα
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το λάχανο, τα καρότα και το πράσο, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό), τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 15 – 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τις σταφίδες, την πάπρικα, τον άνηθο, τα μυρώνια και το μαϊντανό, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.
  • Σερβίρω το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τip: Αν θέλουμε πιο χορταστικό το φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε φέτες. Πρώτα το τηγανίζουμε σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό, και το αφήνουμε στην άκρη. Το ρίχνουμε στο φαγητό τα τελευταία 5 λεπτά, μαζί με τις σταφίδες και τα μυρωδικά.

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!
Υλικά 3 φλιτζάνια αλεύρι
1 αυγό + 1 κρόκο για επάλυψη
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
3 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ταχίνι με μέλι ( 2-3 κουταλιές μέλι)
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι φουντούκια ή καρύδια χοντροτριμμένα
2-3 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο και σπασμένο στο μούλτι (προαιρετικά)

ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ  ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ  ΑΛΛΗ  ΓΕΜΙΣΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΓΛΥΚΕΙΑ Ή ΑΛΜΥΡΗ

Εκτέλεση

Κάνουμε μία απαλή ζύμη με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Τη χωρίζουμε σε 15 κομμάτια και την κάνουμε μπαλάκια όσο ένα μικρό πορτοκάλι.

Αφήνουμε τα ζυμαράκια 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλο όσο ένα πιατάκι του καφέ, απλώνουμε 1 κουταλάκι ταχίνι αφού το ανακατέψουμε με το λάδι και το μέλι και πασπαλίζουμε 1 κουταλάκι φουντούκια.

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

Κάνουμε ρολό τη ζύμη τη στρίβουμε σαν κουλουράκι.

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

Φανταστικά στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!

Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν, τα περνάμε με ένα κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

.daddy-cool.gr

 

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *