Συνταγές & Άλλα

Φασολάδα έτσι απλά και Ρέγγα καπνιστή

Φασολάδα έτσι απλά
υλικά
2 ποτήρια φασόλια μέτρια
3 καρότα, τα 2 σε ροδέλες και το ένα ολόκληρο
1 μέτρια πατάτα ολόκληρη
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
μια χούφτα σέλινο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς να την κόψετε
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
Από το βράδυ πλένουμε και βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μείνουν όλη νύχτα! την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε ξανά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι να βράσουν για 20 με 30 λεπτάκια και τα σουρώνουμε!!!!
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το αλάτι που το ρίχνουμε προς το τέλος να μην μας σφίξουν τα φασόλια!!!
Δοκιμάζουμε πότε είναι βρασμένη η πατάτα και το ολόκληρο καρότο και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και τα βάζουμε στο μουλτι μαζί με μερικές κουταλιές από την φασολάδα μας, τα πολτοποιούμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η φασολάδα μας τότε ρίχνουμε το πολτό στην κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα ακόμα λεπτάκια!!!!
καλή σας επιτυχία

 

Ρέγγα καπνιστή
Υλικά
1 Ρέγγα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Οι παλιοί έλεγαν ότι καλύτερα την ρέγγα είναι να την ψήνεις με εφημερίδα.
Πάμε στο σήμερα!!!!
Καρφώνουμε μια ρέγγα με ένα πιρούνι
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος ένα κομμάτι βαμβάκι.
Το βρέχουμε καλά με οινόπνευμα.
Βάζουμε φωτιά στο βαμβάκι και αρχίζουμε να κουνάμε πάνω από την φωτιά την ρέγγα μας.
Θέλουμε να αρχίσει να σκάει το δέρμα .
Όσο περισσότερη ώρα την αφήνετε πάνω στην φωτιά τόσο πιο αλμυρή θα σας γίνει.
Αν δεν την θέλετε αλμυρή μπορείτε να την καθαρίσετε έτσι όπως την αγοράσατε.
Όταν έχει σκάσει όλο το δέρμα από την φωτιά τότε σβήνουμε την φωτιά που συνήθως σβήνει ταυτόχρονα με το ψήσιμο.
Μόλις κρυώσει η ρέγγα μας την καθαρίζουμε.
Βγάζουμε πρώτα την πέτσα και στην συνεχεία την φιλετάρουμε προσπαθώντας να βγάλουμε όσα περισσότερα κοκαλάκια μπορούμε.
Τα αυγά που έχουν μέσα οι ρέγγες πολύ από εμάς τα τρώμε, οπότε δεν τα πετάμε.
Βάζουμε την φιλεταρισμένη μας ρέγγα σε ένα πιατάκι.
Ρίχνουμε μπόλικο λεμονάκι και ελαιόλαδο.
Συνοδεύει όλα τα όσπρια μας και όχι μόνο!!!!!!

 

 

 

giagiamairi.dimosbox.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close