Τοπικές

Φθιώτιδα: Τρία νέα παιδιά «παλεύουν» για να ζήσουν!

Ενώ πολλοί από εμάς γκρινιάζουμε για την καραντίνα και το περιορισμό μας λόγω της πανδημίας, τρεις οικογένειες από την περιοχή μας δίνουν τη δική τους μάχη για να ….ζήσουν!!!

Στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά! Τρία νέα παιδιά «δίνουν» τη δική τους μάχη για μια «καλύτερη» ζωή!

MIA ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ….

Πρόκειται για τη 13χρονη Μαρία από τον Αγιο Κωνσταντίνο, τον 19χρονο Αργύρη από τα Καμένα Βούρλα και τον 20χρονο Νικόλα από την Αταλάντη!

……………………………………………………………………………………………………………

Ας βοηθήσουμε όλοι την 13χρονη Μαρία από τον Αγ.Κωνσταντίνο να ξαναγελάσει!

Η Μαρία Κατσάρα , τον Αύγουστο του 2015 και σε ηλικία τότε των 8 ετών, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, λίγο πιο έξω από τον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας που διέμενε μόνιμα με την οικογένειά της!

Από εκείνη την ημέρα και κατόπιν απανωτών χειρουργικών επεμβάσεων, η μικρή Μαρία, βρίσκεται «καθηλωμένη» σε αναπηρικό αμαξίδιο, στερούμενη και αυτήν ακόμη την ομιλία της!

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η οικογένειά της έχει ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα, προκειμένου το παιδί τους να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, για να υποβληθεί σε μια ακόμη επέμβαση (αυτή της Σπονδυλοδεσίας)

Οι γονείς (και οι δύο δάσκαλοι της περιοχής) απευθύνουν έκκληση προς όλους από καρδιάς, να συνδράμουν, όπως ο καθένας μπορεί, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το σημαντικό αυτό ιστορικό ταξίδι, στοιχείο απαραίτητο για να «ξαναπιάσει», η δεκατριάχρονη σήμερα Μαρία, το νήμα της ζωής της και πάλι από την αρχή!… Να την αντικρίσουν  ξανά όρθια, υγιή και γελαστή, έτσι όπως τη θυμούνται άλλωστε και όλοι  όσοι τη γνώριζαν !

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ είναι δεδομένα, εκ των προτέρων, από βάθη ψυχής!

ΑΡΙΘΜ. ΤΡΑΠ.ΛΟΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ : ΙΒΑΝ GR 14 0110 3170 0000 3175 1629 630

ΑΡΙΘΜ. ΤΡΑΠ. ΛΟΓ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN GR 28 0172 0570 0050 5708 9327 504

(όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον πατέρα της Μαρίας τον κο Χαράλαμπο Κατσαρά για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω ή να ρωτήσει κάτι επιπλέον μπορεί να του τηλεφωνήσει στο 6979344860)

 

…………………………………………………………………………………………………………

Ο 19χρονος Αργύρης με τη σπάνια μορφή καρκίνου χρειάζεται τη βοήθεια μας

Ας ενωθούμε όλοι μαζί για το δωρίσουμε στον Αργύρη το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχει λάβει ποτέ.

Το νεαρό αγόρι στα 15 του νόσησε με μία σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.
Από την μάχη αυτή βγήκε νικητής! Ωστόσο οι παρενέργειες των ισχυρών ακτινοβολιών σταδιακά του στέρησαν την ικανότητα κίνησης και λόγου.

Σήμερα ο 19χρονος Αργύρης είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ δεν μπορεί να μιλήσει. Τις καθημερινές του ανάγκες καλύπτουν οι γονείς του, οι οποίοι δεν εργάζονται.

Ένα κέντρο αποκατάστασης στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις εξετάσεις του Αργύρη δίνει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης του ασθενή. Το νορβηγικό κράτος δυστυχώς δεν καλύπτει τα έξοδα για τη θεραπεία του.

Ο Αργύρης που διαμένει στην Νορβηγία είναι έτοιμος να δώσει και αυτή την μάχη αν όλοι μαζί συμβάλουμε για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Στα Καμένα Βούρλα, τόπο καταγωγής των ετεροθαλών αδελφών του τόσο ο σύλλογος επαγγελματιών όσο και η Δημοτική αρχή συμπαραστέκονται στην περίπτωση του Αργύρη.

Δείτε αναλυτικά τα βήματα κατάθεσης στο νορβηγικό λογαριασμό Εράνου:

• Από το κοινωνικό δίκτυο FACEBOOK και την σελίδα¨ Βοηθήστε τον Αργύρη¨
• Πατάτε το μπλε κουμπί που εμφανίζεται αριστερά ‘Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή’ ή ‘Use app’ και μεταφέρεστε στον λογαριασμό εράνου απευθείας.
• Επόμενο βήμα το πάτημα του πράσινου κουμπιού ‘støtt spleisen’
• Πληκτρολογείτε το ποσό που επιθυμείτε να συνδράμετε. (Σημαντική σημείωση ότι καταθέτετε σε κορώνες. Η αναλογία είναι 1 ευρώ = δέκα κορώνες. πχ 250 κορώνες είναι 25 ευρώ κατά προσέγγιση)
• Αφού γραφτεί το ποσό εμφανίζονται από κάτω μπλε κουτάκια, επιλέγετε αυτό που γράφει ‘kort’
• Γράφετε τα στοιχεία της κάρτας τραπέζης-πιστωτικής που θα χρησιμοποιήσετε (αριθμός κάρτας, μήνας- χρονιά λήξης της, και τον τριψήφιο αριθμό που αναγράφετε στην πίσω πλευρά της
• Συμπληρώνετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση email ώστε η τράπεζα να στείλει απόδειξη κατάθεσης
• Και τέλος επιλέγετε αν επιθυμείτε να κάνετε επώνυμη κατάθεση (jeg vil stå på giverlista) ή ανώνυμη (jeg vil være anonym). Για την ανώνυμη η διαδικασία ολοκληρώνεται πατώντας το ‘Betal (αναφέρεται και το πόσο κατάθεσης)
• Στην περίπτωση που επιθυμείτε να συνδράμετε επώνυμα
• Στο πρώτο πεδίο συμπληρώνετε όνομα και επίθετο , ενώ στο επόμενο έχετε την δυνατότητα να γράψετε μία ευχή προς τον Αργύρη και ολοκληρώνεται η διαδικασία με το πάτημα ‘Betal (και το ποσό της συνεισφοράς ακριβώς δίπλα)’
Η κατάθεση ακόμα και 1 ευρώ είναι σημαντική για να επιτύχει ο Αργύρης τον τελικό του στόχο να διεκδικήσει τη ζωή του.
Τηλέφωνα επικοινωνίας υπάρχουν στην ομάδα ¨Βοηθήστε τον Αργύρη¨ στο Facebook

Ας ενωθούμε όλοι μαζί για το δωρίσουμε στον Αργύρη το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχει λάβει ποτέ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα καταστήματα καφεκοπτείο Tom&Berry(Θωμάς Βεράκης) , ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΝΟΥ και το κατάστημα ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ μπορούν να σας βοηθήσουν στην διαδικασία κατάθεσης, αν είστε κάτοικοι των Καμένων Βούρλων.

…………………………………………………………………………………………………………

 

Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ τα όνειρα του 20χρονου Νίκου Ιωάννου από την Αταλάντη να γίνουν πραγματικότητα!

Συναντήσαμε τον αδερφό του Νίκου, τον Παναγιώτη και τον πατέρα του Άγγελο

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου όταν ο νεαρός Νίκος έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης στη Φθιώτιδα. Ο 20χρονος Νίκος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο που συνδέει την Αταλάντη με τη Σκάλα, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο τύπου βαν βγήκε κάθετα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το διερχόμενο δίκυκλο του νεαρού που κινούνταν κανονικά στην πορεία του.

Η περιπέτεια της υγείας του Νίκου

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο Νίκος όμως πάλεψε. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από μερικές ημέρες ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 20χρονος, ένα εξαιρετικό παιδί που όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, είχε κερδίσει τη μάχη με το θάνατο εκπλήσσοντάς θετικά τους γιατρούς και προσφέροντας χαρά και ελπίδα στην οικογένειά του που εδώ και μήνες ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά μέρα και νύχτα στο νοσοκομείο.

Ο δρόμος όμως που έχει μπροστά του ο Νίκος είναι ακόμα μακρύς. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν αρκετά σοβαρά και ο Νίκος θα πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία του στο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Τα έξοδα ωστόσο είναι πολλά και ο Νίκος χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Η οικογένειά του, με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια ζητάει το ελάχιστο που μπορεί να δώσει ο καθένας μας για να βοηθήσει τον 20χρονο να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να γυρίσει στο σπίτι του υγιής και δυνατός.

Όλοι μαζί να στηρίξουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνει ο 20χρονος Νίκος σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που του συνέβη εν ώρα εργασίας.
Ανοίχθηκε ειδικός Τραπεζικός Λογαριασμός με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση του Νίκου Ιωάννου.   
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογαριασμού: 5162-098252-957
IBAN: GR07 0172 1620 0051 6209 8252 957
Δικαιούχοι: ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

MIA ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ όλα τα παραπάνω παιδιά….

 

 

https://www.mag24.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close