Τοπικές

Τους 21 αριστούχους μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας βράβευσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ: «ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για μια ακόμη φορά βρέθηκε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αναβαθμίστηκε υλικοτεχνικά και  φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πρότυπο σχολείο, έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε μαθητή και μαθήτρια, που επιθυμεί όχι μόνο να έχει μια υψηλού επιπέδου γενική εκπαίδευση,  αλλά να σπουδάσει στον ορθόδοξο πολιτισμό, στην εκκλησιαστική τέχνη, την εκκλησιαστική παράδοση, αλλά και στην ζωντανή ιστορία αυτού του τόπου, με την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά.

          Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε για δεύτερη φορά, μέσα στο τρέχον σχολικό έτος, την υπόσχεση του για την υλική επιβράβευση των μαθητών που θα πρωτεύσουν σε επιδόσεις κατά την σχολική και παιδαγωγική διαδικασία.

          Έτσι λοιπόν, όπως και στο πρώτο τετράμηνο, έτσι και τώρα ενισχύθηκαν μ’ ένα οικονομικό «Bonus», όσοι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν τον βαθμό «Άριστα», μετά την έκδοση και επίδοση των βαθμολογιών τους. Συγκεκριμένα 21 αριστούχοι του δευτέρου τετραμήνου, έλαβαν από το Σεβασμιώτατο, μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, η οποία αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό οικονομικό πόσο,  προκειμένου τα παιδιά να ρυθμίσουν με αξιοπρέπεια τη διαχείριση της, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

          Επιπλέον ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί για  όλους τους μαθητές της Σχολής το δικαίωμα δωρεάν φοίτησης στο Ωδείο της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ,  το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά για πληρέστερες μουσικές σπουδές,  πέρα από αυτές τις οποίες λαμβάνουν στην κυρία εκπαίδευσή τους, ενώ από τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ότι θα δοθούν επιπλέον κίνητρα σε όποιο μαθητή ή μαθήτρια εγγραφεί στο Εκκλησιαστικό Σχολείο.

                       Ο Σεβασμιώτατος επίσης, προσέφερε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά το βιβλίο του κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου «Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Πρώτη εκατονταετία από την κοίμησή του», το οποίο και απέστειλε ως ευλογία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς του μαθητές και Ιεροσπουδαστές των Εκκλησιαστικών Σχολών, με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, προστάτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Ιεροκήρυκος Φθιώτιδος, ενός εκ της χορείας των Φθιωτών Αγίων.

          Ο κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά προς τα παιδιά:

          «Σας συγχαίρω που έχετε επιλέξει το πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας» και απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς να επιλέξουν για την φοίτηση των παιδιών τους το Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Λαμίας.

  Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν: Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Dr. κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στ. Ελλάδας Dr. κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας Dr. κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Παναγιώτα Χουλιάρα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Παιδεία, Καινοτομία και Δια Βίου Μάθηση του Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Παπαχρήστου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδας Dr. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

21 αριστούχους μαθητές του δευτέρου τετραμήνου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, βράβευσε με μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, το πρωί της Τετάρτης, όπως είχε υποσχεθεί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου από το βήμα ο Σεβασμιότατος ανακοίνωσε χρηματικό έπαθλο σε όσους μαθητές επανεγγραφούν τη νέα χρόνια, αλλά και σε όσους φέρουν νέους μαθητές στο ίδρυμα, καθώς όπως είπε στόχος είναι οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου να αγγίξουν τον τριψήφιο αριθμό.

Παράλληλα, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε και την δημιουργία μίας εκπομπής στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης όπου οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάζουν τα θέματα και τις δράσεις τους.

Ευχές και συγχαρητήρια έδωσαν οι καθηγητές του σχολείου αλλά και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, μαζί με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Από την πλευρά τους οι μαθητές της σχολής, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μητροπολίτη, προσφέροντας του μία ανθοδέσμη για όλα όσα έχει δώσει απλόχερα στο ίδρυμα.

Στο τέλος της τελετής, ακολούθησε περιήγηση του Μητροπολίτη στην Έκθεση εικονογραφίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close