Συνταγές & Άλλα

Γαλατόπιτα

Υλικά
4 αυγά
135γρ ζάχαρη
40γρ corn flower
65γρ ψιλό σιμιγδάλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 λίτρο γάλα
Βούτυρο για το ταψί
1 φύλλο κουρού (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1κγ κανέλα
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά. Προσθέτω τη ζάχαρη, το corn flower, το σιμιγδάλι και το ξύσμα χτυπώντας συνέχεια. Ζεσταίνω το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και προσθέτω το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνω ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. Αν θέλω να χρησιμοποιήσω φύλλο, το στρώνω στο ταψί και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Όποιος την προτιμά χωρίς φύλλο, απλά πασπαλίζει το ταψί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Αδειάζω την κρέμα στο ταψί και ψήνω την γαλατόπιτα στους 180 βαθμούς για 40-45′ ή μέχρι να ροδίσει. Στα 15-20′ από την ώρα που ξεκίνησε το ψήσιμο άνοιξα για πολύ λίγο το φούρνο και πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα την επιφάνεια, ώστε να κάνει μια τραγανή κρούστα.

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η  Tonia Vassilakou !

http://www.dimiourgiestisnias.com

Σιροπιαστή γαλατόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα απολαύσετε μία γευστικότατη γαλατόπιτα!!
Yλικά
Για το φύλλο*
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γεμάτη νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
και 1 κουταλάκι αλάτι
Για την κρέμα
6 κούπες γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
100 γρ καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες
8 φύλλα κρούστας*
1/2 κούπα βούτυρο ή βιτάμ για τα φύλλα
Για την επιφάνεια
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
*Aν δεν θέλετε να φτιάξετε φύλλο, άνετα χρησιμοποιήστε φύλλο κρούστας.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα πάνω στη φωτιά με το σιμιγδάλι και το ξύσμα, μέχρι να πήξει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα βουτυρωμένα (5 χειροποίητα ή 8 κρούστας) και αδειάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε 2 αυγά με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα. Ψήνουμε 40-45 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Ενώ ψήνεται η γαλατόπιτα, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Συνταγή και φώτο : mariplateau.blogspot.gr

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close