Εύκολο και οικονομικό φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια.
#tsoulotip: Τρυπάμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι για να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες, πλυμένες
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες28314%
Λίπος15.8g23%
Kορεσμένα7.4g37%
Πρωτεΐνες14.8g30%
Yδατάνθ.20.5g8%
Σάκχαρα4.3g5%
Αλάτι0.5g8.33%
Ινες2.8g12%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
2
Μόλις είναι έτοιμες, αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια.
3
Κατόπιν, σκάβουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τη σάρκα τους που αφαιρέσαμε στο πολυκοπτικό (ή στο multi) μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4
Ύστερα, γεμίζουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
5
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και το σοτάρουμε πολύ καλά.
6
Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με το τυρί gouda και τις ψήνουμε εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
7
Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές.
.giorgostsoulis.com