Τοπικές

Για κακούργημα διώκονται πρώην εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης της Σ.Τ.Λ. (video)

Λαμία: Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη σε βαθμό κακουργήματος πρώην στελεχών της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Για τις 21 Φεβρουαρίου 2021 αναβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η δίκη 24 πρώην Διοικητικών στελεχών και 5 πρώην εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, διώκονται πρώην εργαζόμενοι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Τράπεζας, μετά την διαδικασία που κίνησε ο ειδικός εκκαθαριστής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, Γιώργο Δούμα, πρόκειται για «άδικη δίωξη», αφού πρόσφατος νόμος τους έχει απαλλάξει από κατηγορίες. Η διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Λαμίας, αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2021.

 

“Πρόκειται για πασιφανή αδικία αφού πρόσφατος νόμος τους έχει απαλλάξει από την κατηγορία” τονίζει ο συνήγορος τους Γεώργιος Δούμας προσθέτοντας “Η Σ.Τ.Λ, ο μοναδικός οικονομικός πνεύμονας της τοπικής μας οικονομίας έπαψε να αναπνέει και οδηγήθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα θα τις κρίνει και θα τις αναλύσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι όμως άκρως λυπηρό να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου άτομα που ανάλωσαν την προσωπική τους ζωή για την ανάπτυξη της τράπεζας. Ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να κρατήσουν την Σ.Τ.Λ όρθια. “

Από την πλευρά του κατήγορου το Κϊνημα Μεριδιούχων της Σ.Τ.Λ δηλώνει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της περιοχής μας που προκάλεσε ζημιά σε 16.000 Συνεταίρους και στο Ελληνικό Δημόσιο (ήτοι: 82 εκατομμύρια ευρώ στους Μεριδιούχους και 56 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο) και ζητά την τιμωρία των κατηγορουμένων. “Να πληρώσουν για την ζημιά που μας προκάλεσαν” δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Δημητρακόπουλος.

 

 

 

 

Γράφτηκε από τον Σπύρο Καρανάσιο

https://tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close