Τα τρουφάκια είναι από τα αγαπημένα μας γιατί κρύβουν όλη τους τη γεύση σε μια μόλις μπουκίτσα.
Αν λαχταράς κι εσύ να απολαύσεις μερικά πεντανόστιμα τρουφάκια, η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι η ιδανική.
Είναι πανεύκολη με μόλις 2 υλικά και γίνεται σε χρόνο dt!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λευκή κουβερτούρα
120 ml κρέμα γάλακτος 36%
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
Iνδοκάρυδo-ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Το σκεύος του μπεν μαρί, να μην ακουμπάει στο νερό και να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά, γιατί η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Με μια μαρίζ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ομογενοποιημένο μείγμα.
Στρώνουμε ένα μεγάλο πιάτο με μεμβράνη και αδειάζουμε πάνω το μίγμα μας. Το καλύπτουμε και από πάνω με μεμβράνη και το κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή, με μία ώρα. Αφού σφίξει ελαφρώς το μείγμα μας, το βγάζουμε από το ψυγείο.
Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολάρουμε μέσα στην καρύδα ή στους ξηρούς καρπούς.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει καλά.
Καλή απόλαυση!
Κέικ με πραλίνα φουντουκιού
Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κέικ με πραλίνα φουντουκιού; Η παρακάτω συνταγή αποτελείται μόλις από 6 απλά υλικά και γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.γ. baking powder
270ml γάλα
80ml ηλιέλαιο
350γρ. πραλίνα φουντουκιού (150γρ. και 200γρ.)
Σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε και πάλι.
Αφού γίνει ένα απαλό μείγμα ρίχνουμε τα 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 22 εκ., στρώνουμε μια λαδόκολλα, λαδώνουμε τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180C στον αέρα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού από πάνω.
Απλώνουμε και ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!
www.govastileto.gr