ΕΥ ΖΗΝ

Η παράξενη και άγνωστη ιστορία πίσω από το Ctrl+Alt+Del

Μια συντόμευση που όλοι κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει

Μια από τις πιο διάσημες συντομεύσεις του πληκτρολογίου είναι ο συνδυασμός Ctrl+Alt+Del καθώς είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να κάνεις restart στον υπολογιστή σου όταν μοιάζει να έχει… κολλήσει. 

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία αυτής της συνόμευσης έχει περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Μιλώντας γι’ αυτή την ανακάλυψη, ο δημιουργός της David Bradley αποκάλυψε ότι ήταν ένας σκέτος… πονοκέφαλος.

Αυτός ο συνδυασμός προέκυψε το 1981 όταν ο Bradley και ακόμη 11 προγραμματιστές, έψαχναν έναν πιο σύντομο τρόπο για να κάνουν restart στον πρώτο υπολογιστή IBM που σχεδίαζαν. Κι αυτό γιατί  τους φαινόταν υπερβολικό να τον βγάζουν συνεχώς από το ρεύμα.

Η πρώτη επιλογή που είχαν επιλέξει ήταν το το Ctrl+Alt+Esc, αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σχετικά εύκολα σε ακούσιες επανεκκινήσεις, λόγω απροσεξίας. Και γιατί επιλέχθηκε το Ctrl+Alt+Del; Επειδή ήταν αδύνατον πατηθεί μόνο με το ένα χέρι.

Ο συνδυασμός τελικά έγινε διάσημος από στόμα σε στόμα καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

 

 

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close