Σημαντικές

Η περιχαράκωση της προέλευσης του 44% των 372 νέων κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη αποτελεί σοβαρή παράμετρο ότι η επιδημία δεν έχει ξεφύγει.

Γιατί δεν μας τρομάζει το ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Αρκετές δεκάδες νέων κρουσμάτων, τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες εστίες έξαρσης της επιδημίας κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη, γεγονός το οποίο αξιολογείται από την επιστημονική κοινότητα ως θετικό, για το τρόπο που η Ελλάδα κινείται προκειμένου να ελέγξει την πορεία του ιού στη χώρα. Συγκεκριμένα το 44% των 372 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, εντοπίζεται σε συγκεκριμένες συρροές, και ειδικότερα συνδέεται κυρίως με δύο βιομηχανίες, την κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά αλλά και μια επιχείρηση στην Αττική.

Το γεγονός αυτό δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά των υγειονομικών αρχών στον εντοπισμό της πηγής των νέων μολύνσεων. Όπως σημειώνουν κύκλοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το να περιχαρακώσουμε τις εστίες προέλευσης των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα θετικό διότι έτσι μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό η εξάπλωσή του.

Όμως την ίδια ώρα αυτό δε σημαίνει ότι επειδή ο ιός περιχαρακώθηκε, δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του έδωσε εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

 

news247.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close