Συνταγές & Άλλα

Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για ζελέ σοκολάτας με 3 υλικά!

Βρήκαμε μια απλή συνταγή με 3 υλικά από τον σεφ, Δημήτρη Μακρυνιώτη, για ένα νόστιμο και γρήγορο επιδόρπιο για να γλυκάνετε τους πάντες. Ο λόγος για το ζελέ σοκολάτας, το οποίο είναι δροσερό και έχει πλούσια γεύση.

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 γρ. κλασική κουβερτούρα

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 γρ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μπολ, βάζουμε παγωμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να μουλιάσουν. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν μαλακώσει τελείως και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν.

Αφού λιώσουν οι ζελατίνες, προσθέτουμε την σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε ράβδομπλέντερ, ανακατεύουμε ένα ακόμα λεπτό, για πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, μοιράζουμε σε μπολ ή φόρμες τις επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσουν καλά.

Δείτε το βίντεο:

govastileto.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close