Σημαντικές

ΙΚΑ και ΣΔΟΕ ελέγχει τα πάντα και τους πάντες στη Φθιώτιδα!

Από το βράδυ της Παρασκευής κλιμάκιο του ΙΚΑ από τη Θήβα βρίσκεται στη Λαμία και ελέγχει σχεδόν κάθε επιχείρηση!!! Από χθες και κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προχώρησε σε ελέγχους στην περιοχή μας

Το βράδυ του Σαββάτου τα παραπάνω κλιμάκια πήγαν μέχρι και σε γάμους!!! Εχουν ήδη “επισκεφτεί” σχεδόν κάθε επιχείρηση εστίασης και εκδηλώσεων στη Λαμία και σήμερα βρίσκονται στη Δυτική Φθιώτιδα.

Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας  πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάτι που σύμφωνα με το Υπουργείο θα συμβαίνει όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τους ελέγχους διενεργούν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση πίνακα επιθεώρησης εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών, για αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close