Πολιτισμός

Ημέρα της Γης 2020: Η Google τιμά τον πλανήτη μας με doodle

Η Google με το σημερινό της doodle τιμά την Ημέρα της Γης και συγκεκριμένα την 50η επέτειο από την καθιέρωσή της. “Χαρούμενη 50η επέτειος Γης” σημειώνει η Google στο σημερινό της Doodle, που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της μέλισσας.

“Σήμερα τιμούμε τον πλανήτη μας και έναν από τους μικρούς και σημαντικούς οργανισμούς που ζουν σε αυτόν. Τη μέλισσα. Το γνωρίζατε; Η επικονίαση από τις μέλισσες ευθύνεται για τα δύο τρίτα καλλιεργειών του κόσμου καθώς και για το 85% των ανθοφόρων φυτών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους φτερωτούς φίλους μας και βοηθήστε τους στο ταξίδι τους στην επικονίαση διάφορων ανθών” αναφέρει η Google, με το σημερινό doodle να περιλαμβάνει ένα μίνι game για τη μέλισσα.

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

https://www.enikos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close