Σημαντικές

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών σας προσκαλεί στην ημερίδα: «Αλήθεια…ξέρεις;» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πλατεία Ελευθερίας 13. Ώρα: 17.30 έως 21.00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ένα χρόνο σχεδόν από την μεγάλη ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών στην Αθήνα, η Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Μαρία Τσιάκα και η ομάδα της ταξιδεύουν στη Λαμία. Στόχος τους, να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές. Μια ασθένεια που ταλανίζει το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

Οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στο σκοτεινό μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών, επιστρατεύοντας ό, τι νεότερο έχει να επιδείξει η επιστημονική κοινότητα στην αντιμετώπιση της νόσου.

Την τελευταία δεκαετία πολλά έχουν αλλάξει στη θεραπεία και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προσπαθεί με την ήδη υπάρχουσα αλλά και ανερχομένη ερευνητική πληροφορία να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την αναχαίτιση μιας ασθένειας που παροπλίζει και ακινητοποιεί εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Ένα καινούριο επιστημονικό παράδειγμα αναδύεται, δημιουργώντας ελπίδα για πλήρη ανάρρωση των ασθενών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας

• 17:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί

• 17:40 – 18:20 «Γιατί ο ρόλος της οικογένειας είναι σημαντικός στην ανάρρωση των διατροφικών διαταραχών και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να βγει από την διατροφική διαταραχή». Δρ. Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

• 18:20 – 18:50 «Το πριν και το μετά: Μια διαδρομή με φως στο τούνελ». Μαρτυρία ασθενούς και γονιού.

• 18:55 -19:30 «Γνωρίζετε πως ξεκινά μια θεραπεία διατροφικών διαταραχών». Αγγελική Ζορμπαλά ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

• 19:35 – 19:50 Γνωρίζετε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών;» Κώστας Μπλέτσος ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

• 19:55 – 20:10 «Γνωρίζετε πώς η τροφή από εχθρός μετατρέπεται σε δοσολογημένο φάρμακο για την αποκατάσταση του εγκεφάλου;» Αλεξία Κατσαρού PhD, Διαιτολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

• 20:10 – 20:25 Μαρτυρία ασθενούς

• 20:25 – 21:00 Ερωτήσεις -Συμπεράσματα-Κλείσιμο

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας) και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close