Σημαντικές

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ !

Θανάσης Καρακάντζας: «Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα»

 

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και με χρήση μάσκας οι θεατές και οι μη συμμετέχοντες στις παρελάσεις, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι παρελάσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.
Οι μόνοι που μπορούν – προαιρετικά – να μην φορούν μάσκα είναι οι συμμετέχοντες στην παρέλαση που θα έχει ανώτερη χρονική διάρκεια τα 60 λεπτά.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει, η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της δοξολογίας καθώς και της παρέλασης για το κοινό, ενώ η είσοδος στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας θα επιτρέπεται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με την επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού στην είσοδο.
Τέλος την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση – να φορούν τις μάσκες τους.
Η αύξηση των κρουσμάτων και το υψηλό ιικό φορτίο που εμφανίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας, κάνουν τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας να ανησυχεί ιδιαίτερα και να ζητά την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους ίδιους τους πολίτες.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, οι παρελάσεις είναι από μόνες τους μία “υγειονομική πρόκληση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
«Όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό, την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας…» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι παρελάσεις, μαθητικές και στρατιωτικές για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά. Αυτό αποτελεί οριστική απόφαση της πολιτείας. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή κάθε άλλη άποψη ή σκέψη δεν έχει καμία πρακτική σημασία.
Αντιθέτως, μεγάλη σημασία έχει πλέον η αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Και σε αυτό θα πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι όλοι. Πολιτεία και κοινωνία. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, υγειονομικοί και αστυνομία. Σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση.
Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας.
Συνεπώς, ας πράξουμε τουλάχιστον τα βασικά και τα αυτονόητα.
Αποφεύγουμε το συνωστισμό ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Κρατάμε ικανές αποστάσεις από τους υπολοίπους και ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των αστυνομικών.
Εφαρμόζουμε τις μάσκες προσώπου, εμβολιασμένοι ή μη, ακόμη και αν ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ανοικτός, σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου πρέπει να γίνεται σωστά και όχι για τους “τύπους“.
Αν έχουμε τα παραμικρά συμπτώματα ίωσης αναπνευστικού (καταρροή, δέκατα, βήχα, καταβολή δυνάμεων), αυτονόητο είναι πώς δεν πάμε στον χώρο της παρελάσεως, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας, ακόμη και αν πρόκειται πιθανότατα για μία απλή ίωση.
Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και την μακρά παραμονή σε κλειστούς χώρους (χώροι εστίασης), κατά αλλά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Μειώνουμε τις κοινωνικές μας επαφές στο μέγιστο δυνατό. Δεν ξεχνάμε πως ο covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί. Αποτελεί δυστυχώς ακόμη έναν αόρατο εχθρό και δεν διακρίνει εθνικές επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις.
Τα χρονικά όρια που προβλέπονται από την εγκύκλιο των αρμόδιων υπουργείων της μίας ώρας για την παρέλαση θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά. Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας διευκολύνοντας με τη συνεργασία μας το έργο των υπευθύνων.
Είναι προφανές, πως για μία ακόμη φορά και στην περίπτωση των παρελάσεων της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή και αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση των εκδηλώσεων θα παίξει η σοβαρότητα και η συνέπεια όλων μας, καθώς και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει. Ως κοινωνία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο αγαθό της υγείας θα τα καταφέρουμε και τώρα.»

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με την 73884/11-10-21 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών
α) Τριήμερος Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
γ) Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Β. Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
α) Ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.
β) Ώρα 11.30΄: Αποτίμηση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
΄Ωρα 07.30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.
Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού.
Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.
Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υποδιευθύντρια και εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Λαμίας κα. Γουλάκου Θεοδώρα.
Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.
Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.
Ώρα 12.00: Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.
Ώρα 18.00: Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close