Σημαντικές

Κακοκαιρία Genesis: Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, ενόψει της κακοκαιρίας GENESIS που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα, είναι η Θεσσαλία, όπου αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Το πιο επικίνδυνο 24ωρο, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, αναμένεται αυτό της Παρασκευής (10/06), ιδιαίτερα για τα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαγεωργίου, σε επιφυλακή βρίσκεται τόσο η Πολιτική Προστασία, όσο και οι δήμοι, ενώ στις προαναφερθείσες περιοχές θα σταλεί και σχετικό μήνυμα του 112.

Ήδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη έως και το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσειςμεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους όπως αναφέρεται στο έκτακτο Δελτίο.

Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή - Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Από το απόγευμα της Πέμπτης θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη. Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, η δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στην Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα επηρεαστούν επίσης από τα ξημερώματα η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή - Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Περιοχές μεγάλης επικινδυνότητας για την Παρασκευή

Στο Tweet που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο συνολικά, ενώ στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο 24ωρος υετός για την Παρασκευή και για το Σάββατο.

 

Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή - Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Ο 24ωρος υετός της Παρασκευής

Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή - Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Ο 24ωρος υετός του Σαββάτου

Επισημαίνεται ότι αν και τα συνολικά ύψη 24ωρου υετού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά εν τούτοις η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι τοπικά υψηλή , δηλαδή σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής. Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Πηγή: news247.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close