Συνταγές & Άλλα

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ :Ένα Γλυκάκι για το Καφέ ή το Τσάι σας

Ένα Γλυκάκι για το Καφέ ή το Τσάι σας

Υλικά για το κέικ   

                                             
4 αυγά-
1 βανίλια-
1 μπέικιν-
300 γρ καλαμποκέλαιο
400 γρ ζάχαρη-
450 γρ αλεύρι-
340 γρ γάλα
Υλικά για το σιρόπι
300 γρ κουβερτούρα-
330 γρ ζάχαρη-
350 γρ νερό
2 κ.σ βούτυρο-
ινδοκάρυδο για πασπάλισμα      

 Οδηγίες                         
 Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί,προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας,η βάζουμε λαδόκολλα να βγει πιο εύκολα.

 Ψήνουμε γύρω στα 45-50 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο μας πάντα και ελέγχουμε.

Αφήνουμε το γλυκό  να κρυώσει, και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά,και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Κόβουμε σε τετράγωνα το γλυκό,το βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι και μετά στο ινδοκάρυδο.
Τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα,να κρυώσουν και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.     

 

Τουρτα Σοκολάτας

Φανταστικό κέικ με σοκολάτα και Nutella Ganache…η τέλεια συνταγή !

Συστατικά

– 3 αυγά
– 180 γραμμάρια ζάχαρης
– βανίλια
– 3 κουταλιές πικρό κακάο
– 3 κουταλιές γάλα σε σκόνη
– 80 ml λάδι σπόρου
– 200 ml νερού
-160 γρ. Αλεύρι
-14g μπέικιν πάουντερ

Για τη σοκολάτα ganache:

– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 100 μαύρη σοκολάτα
– 3 κουταλιές της σούπας Nutella
– 1 κσ καφε επρεσσο με ζεστό νερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλια, κακάο, γάλα σε σκόνη, λάδι, νερό και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν σε ένα υγρό μείγμα .

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός πολύ καλα να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι.

Στρώνουμε μια φόρμα (τσέρκι) χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βραση την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την σοκολάτα και την nuttela ανακατεύουμε να λιώσουν και στο τέλος προσθέτουμε και μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε την ψημένη βάση και κάνουμε πολλές τρύπες με ένα καλαμάκι.
Κόβουμε την βάση οριζόντια σε δύο μέρη,

βάζουμε τον ένα μέρος σε ένα δίσκο και τον ραντίζουμε με τον μισό καφέ

και από πάνω το ποτίζουμε με την μισή υγρή σοκολάτα.


Ραντίζουμε και το δεύτερο μισό με καφέ και μετά σκεπάζουμε το πρώτο μισό

και ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή σοκολάτα και επαλείφουμε

και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κόβουμε την τούρτα στα 8 και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 ΠΗΓΗ: elpidaslittlecorner.blogspot.com

https://xrysoskoufaki.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close