
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Κανελόνια με κιμά και εύκολη μπεσαμελ στο φούρνο, νοστιμιά απερίγραπτη, με τη μπεσαμέλ να τρέχει μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Η καλύτερη συνταγή για κανελόνια με κιμά και κρέμα
Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθετουμε τις ψιλοκομένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τα αρωματικά από τον κιμά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.
Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.
Για την εύκολη μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Στήνουμε τα κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας στο ταψί
Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25.
Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την έυκολη κρέμα μπεσαμέλ.
Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.
Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά, με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.
Εκτός από αυτή τη συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ, μπορείτε να φτιάξετε και μια πιο γρήγορη εκδοχή για κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος. Αξίζει να δοκιμάσετε και την παραλλαγή που σας έχω εδώ, για πεντανόστιμα κανελόνια με κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού.

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού
Κάντε τη διαφορά και φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα! Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, τυριού κρέμα και μελιτζάνας, είναι απίθανος
Εκτέλεση
Για τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα, βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ με τυρί κρέμα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
https://www.argiro.gr