Σημαντικές

Κικίλιας: Η εικόνα του υγειονομικού χάρτη της χώρας και των κλινών ΜΕΘ

«Η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη φτάνει στο 32%»

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας , προχώρησε σε ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού ενώ παρουσίασε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Είναι μία μεγάλη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν προσέξαμε. Η θετικότητα φτάνει στο 32%».

Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως κανένας πολίτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν 4.590 κλίνες Covid-19, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια τεστ (PCR και Rapid Test), με τις κινητές ομάδες να φτάνουν τις 450.000.

Αναλυτικά ο υγειονομικός χάρτης

 

 

 

 

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close