Τοπικές

ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ

Τέσσερις κινητές μονάδες υγείας και στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων… Πρόκειται για μονάδες  οι οποίες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους . Η διαδικασία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, το δείγμα λαμβάνεται με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα από τη ρινική κοιλότητα, αποστέλλεται για ανάλυση και σε λιγότερο από 24 ώρες βγαίνουν τα αποτελέσματα….
Παρόμοιες ομάδες λειτουργούν  σε όλη την Ελλάδα με τους παρακάτω τρόπους. Πρώτον, τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες της περιφέρειας και σε δομές της περιφέρειας όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία κλπ. Όπου δηλαδή υπάρχει συνωστισμός εργαζομένων και φιλοξενούμενων, με στόχο τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων. Πρόκειται δηλαδή για προληπτικούς ελέγχους.
Δεύτερον, πραγματοποιούνται  ελέγχοι  κατ οίκον σε ασθενείς με συμπτωματολογία ύποπτη για κορονοϊό, αφού έχει κριθεί το περιστατικό ως σοβαρό από το τηλεφωνικό κέντρο, ανάλογα με την ηλικία, τα συμπτώματα και τα υποκείμενα νοσήματα του ατόμου που καλεί.
Οι μονάδες αποτελούνται από δύο άτομα και θα πραγματοποιουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους για το επόμενο χρονικό διάστημα των έξι μηνών λαμβάνοντας δείγματα από όλα τα σημεία της Φθιώτιδας τόσο από ευπαθείς ομάδες τόσο και από τις τοπικές κοινωνίες. Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ είναι πλέον 200 και γυρίζουν όλη τη χώρα κάνοντας δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.Έως το τέλος του 2020, οι κινητές ομάδες θα φτάσουν τις 500 και θα δίνουν μια ακόμη καλύτερη εικόνα στις επιστημονικές και υγειονομικές Αρχές για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.Μάλιστα, θα παρέχουν και νοσηλευτική φροντίδα εκτός από τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου..
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close