Εύκολη και γρήγορη συνταγή ,για όλες τις ηλικίες! Τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ, για τα χριστούγεννα ακόμα και για τα Σαββατοκύριακα με την παρέα σας!Χρόνος πρετοιμασίας15′-20′
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικό είναι να έχουμε μόνο ένα φουντούκι στο κέντρο σε κάθε τρουφάκι Μπορούμε για επιπλέον γεύση να βάλουμε λίγο καφέ στην μύτη του κουταλιού.Μπορείτε να ρολάρετε τα τρουφάκια σε νιφάδες κουβερτούρας
Δοκιμάστε να το σερβίρετε με παγωτό! Είναι τέλειος συνδιασμός
-
1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
-
λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
-
1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
-
3 κουταλιές της σούπας κακάο
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
-
1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
-
-
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
-
Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυρο
-
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο,αν χρειαστεί
Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε