Σημαντικές

Κοροναϊος : Πόσα έχασαν οι πλούσιοι του πλανήτη σε μια μέρα

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του κοροναϊού εκτός Κίνας και οι επτά θάνατοι στην Ιταλία πυροδότησαν φόβους στους επενδυτές ότι η επιδημία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» που πραγματοποίησαν τα διεθνή χρηματιστήρια λόγω του κοροναϊού στοίχησε στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη 139 δισ. δολαρίων σε μια μέρα.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του κοροναϊού εκτός Κίνας και οι επτά θάνατοι στην Ιταλία πυροδότησαν φόβους στους επενδυτές ότι η επιδημία θα έχει  δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Το χάος στα χρηματιστήρια είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθούν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη με τον πρόεδρο της Amazon Τζεφ Μπέζος να χάνει πάνω από 4,8 δισ. δολάρια. Ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό της LVMH έχασε αντίστοιχο ποσό, ο Διευθύνων Σύμβουλος τoυ ομίλου Inditex, Αρμάνσιο Ορτέγκα έχασε 4 δισ. δολάρια, ενώ οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα έχασαν τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια έκαστος.

Μεγάλες εταιρείες, όπως ο κολοσσός της τεχνολογίας έχουν προειδοποιήσει ότι η επιδημία του κοροναϊού ενδέχεται να επηρεάσει τις αλυσίδες τροφοδοσίας τους και να προκαλέσει έλλειψη σε προϊόντα τους που διατίθενται στην αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

in.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close