Το site μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας!
Accept
Melodia 88FM
Notification Show More
Latest News
Δήμος Λοκρών: αποκαλυπτήρια των δίδυμων τοπόσημων μνημείων
27 Μαρτίου 2023
Το έθιμο της Λαμπαδηφορίας αναβίωσε στην Σκάρφεια
27 Μαρτίου 2023
Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα δομή ψυχικής υγειάς στην Στυλίδα
27 Μαρτίου 2023
Μετωπική Δένδια με Μητσοτάκη για το «βαθύ κράτος»
27 Μαρτίου 2023
Συναγερμός για τις Τράπεζες: Το ΔΝΤ συνιστά «επιφυλακή» για την «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα
27 Μαρτίου 2023
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
Reading: Κοτόπουλο – Η μεγάλη του αξία για τη διατροφή και τη δίαιτα
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
Melodia 88FM > Uncategorized > Κοτόπουλο – Η μεγάλη του αξία για τη διατροφή και τη δίαιτα
Uncategorized

Κοτόπουλο – Η μεγάλη του αξία για τη διατροφή και τη δίαιτα

19 Μαΐου 2020
Updated 2020/05/18 at 10:31 ΜΜ
Share
SHARE

Νόστιμο, οικονομικότερο και πολύ πιο υγιεινό από το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο δε δυσκολεύεται να κυριαρχήσει στο καθημερινό τραπέζι. Δείτε πού και πώς μας κάνει καλό.

Τα πουλερικά είναι από τα πιο διαδεδομένα κρέατα παγκοσμίως και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Κότες και κοτόπουλα εκτρέφονται μαζικά για την παραγωγή του νόστιμου λευκού κρέατος και των αυγών τους, ενώ ακολουθούν οι γαλοπούλες, οι πάπιες και πολύ λιγότερο οι φραγκόκοτες.

Μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση κοτόπουλου και πουλερικών, μέσα στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής (μαζί με ποικιλία λαχανικών), σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ινσουλινοαντίστασης και διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τη Αστερία Σταματάκη, διαιτολόγο-διατροφολόγο συνεργάτιδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Επίσης, η κατανάλωση κοτόπουλου και πουλερικών είναι κατάλληλη και ωφέλιμη για όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου λόγω των πολύτιμων μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών στοιχείων του λευκού κρέατος.

Τα κοτόπουλα και εν γένει τα πουλερικά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Η πρωτεΐνη του κρέατος περιέχει όλα τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, για το χτίσιμο των μυών, τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και για μια ακόμη πληθώρα λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Τα πουλερικά είναι πολύ καλή επιλογή φαγητού και για τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκες σε πρωτεΐνη και είναι πιο εύπεπτα από το κόκκινο κρέας.

Κοτόπουλο και πουλερικά πρωταγωνιστούν συχνά στη δίαιτα αδυνατίσματος, γιατί έχουν λιγότερες θερμίδες από άλλα κόκκινα κρέατα, και την ισορροπημένη διατροφή καθώς δεν περιέχουν πολλά λιπαρά.

Το περισσότερο λίπος, σύμφωνα με την κ. Σταματάκη, βρίσκεται στην πέτσα του κοτόπουλου. Τα μέρη με τα περισσότερα λιπαρά είναι οι φτερούγες και τα μπούτια. Μετά το μαγείρεμα καλό θα ήταν να αφαιρείται η πέτσα, από όσους πρέπει να προσέχουν την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κορεσμένου λίπους ή την πρόσληψη θερμίδων.

Βιταμίνες και μέταλλα

Τα πουλερικά είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (νιασίνη, B6, παντοθενικό οξύ), βιταμίνες πολύτιμες για το νευρικό αλλά και το αιμοποιητικό σύστημα. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες δε μεταβάλλονται σημαντικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το κρέας των πουλερικών περιέχει αρκετά μέταλλα όπως ο σίδηρος. 100 γραμμάρια μπούτι από κοτόπουλο μας εφοδιάζει με 1,4 mg σιδήρου. Άλλο συστατικό που λαμβάνουμε από τα πουλερικά είναι το σελήνιο. Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τον οργανισμό από τη δράση των ελευθέρων ριζών καθώς επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο είδος κρέατος περιέχει φώσφορο, ένα μέταλλο σημαντικό για το σώμα και ειδικά για τα οστά και τα δόντια.

ΠΙΝΑΚΑΣ: okaa.gr

  • Αρθρογράφος:
    ICookGreek Team
TAGGED: ΄ΜΕΛΩΔΙΑ 88, Κοτόπουλο - Η μεγάλη του αξία για τη διατροφή και τη δίαιτα, ΛΑΜΙΑ
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

-ΚΑΙΡΟΣ -
πρόγνωση καιρού από το k24.net
Ad imageAd image
Ad image
Ad image
Ad image

You Might Also Like

Συνταγές & Άλλα

Η παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστό μπακλαβά

27 Μαρτίου 2023
Εδώ ΓελάμεΕΥ ΖΗΝ

Ανέκδοτο: Πάει ένας γάιδαρος στον φούρνο και λέει…

27 Μαρτίου 2023
Συνταγές & Άλλα

Πικάντικο κουνουπίδι με κανέλα-Παπαρδέλες με μπρόκολο και 4 τυριά-Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

26 Μαρτίου 2023
Εδώ ΓελάμεΕΥ ΖΗΝ

Ανέκδοτο: Μια γυναίκα μπαίνει στο φαρμακείο κλαμένη και ζητάει κινίνο…

26 Μαρτίου 2023

Find Us on Socials

© 2022 Melodia 88FM. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Go to mobile version

Live Chat
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?