Ανακαλύψαμε μια τυρόπιτα η οποία αντί για φύλλο σφολιάτας έχει κανταΐφι! Είναι πεντανόστιμη και σίγουρα πρέπει να την φτιάξετε!
Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση!
Υλικά
½ κιλό Φύλλο Κανταΐφι
2 κούπες Φέτα
½ κούπα Ροκφόρ
½ κούπα Κασέρι
½ κούπα Γραβιέρα
Πιπέρι
1 κούπα Βούτυρο (λιωμένο)
2 κούπες Γάλα
250ml Κρέμα Γάλατος
6 Αυγά
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη γέμιση χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα τρία αυγά και ρίχνουμε όλα τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το φύλλο σε δύο μέρη, ανοίγουμε το πρώτο και αρχίζουμε να το μαδάμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση με τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση, περιχύνοντας το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα αυγά και ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και σχηματίζουμε τα κομμάτια κόβοντας μία μία τις μερίδες τώρα γιατί αργότερα το κανταΐφι ξεροψήνετε και δεν κόβετε ωραία.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα.
foodlove.gr