Συνταγές & Άλλα

Λαγός με μελωμένο κοκκάρι, ρόζμαρι ( δεντρολίβανο ) και θυμάρι

Υλικά

  1. 2 κιλά λαγός
  2. 2 κιλά κοκκάρι (κρεμμύδι στιφάδο)
  3. 1 ποτ.κρ. λάδι ελιάς
  4. 4 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 ποτ.κρ. ξύδι από κρασί
  6. 1 ποτ.κρ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι
  9. Μπαχάρι
  10. 5 φύλλα δάφνη
  11. 1 κλωνάρι θυμάρι
  12. 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  13. 3 κουτ.σούπας μέλι

 

  1. Μαρινάδα
  2. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ:
  3. 2 πορτοκάλια χυμό
  4. 1 κουτ. μέλι
  5. 1 σφηνάκι ξύδι
  6. Το φτιάχνουμε και αφήνουμε μέσα το κρέας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κρεμμύδακια σε ένα βαθύ σκεύος και τα σκεπάζουμε με λάδι ηλιέλαιο προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνη 1κλωναρι ροζμαρι λίγο αλάτι και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα και να τρυπιούνται. Πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμα Όχι έτοιμα.

    Λαγός με μελωμένο κοκκάρι, ρόζμαρι και θυμάρι φωτογραφία βήματος 1
  2. Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο τα μπαχαρικά το θυμάρι και το ροζμαρι το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε μέσα το κρέας μέχρι να είναι μαλακό τότε προσθέτουμε τα κρεμμύδακια (σουρωμενα από το λάδι) και το μέλι.Τα αφήνουμε να ψηθούν μαζί και να δέσει η σάλτσα μας.

    Λαγός με μελωμένο κοκκάρι, ρόζμαρι και θυμάρι φωτογραφία βήματος 2

Maroula

Δημοσιεύθηκε από

Maroula

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close