Σημαντικές

Λαμία: Δύο εμβολιασμένοι θετικοί στον κορωνοϊό στα σημερινά Rapid test

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινές δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε 4 διαφορετικά σημεία στη Λαμία, με δύο εμβολιασμένους να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

324 δείγματα – 2 θετικά

Συγκεκριμένα, από τα 186 δείγματα που ελήφθησαν στην οδό Φιλίας, εντοπίστηκαν 2 θετικά δείγματα. Πρόκειται για έναν πολίτη ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να έχει ωστόσο συμπτώματα. Την ίδια ώρα και δεύτερος εμβολιασμένος πολίτης, με την πρώτη δόση του εμβολίου βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Δειγματοληψίες ωστόσο έγιναν και σε άλλα σημεία του Δήμου χωρίς να υπάρξει κάποιο θετικό δείγμα. Στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκαν 81 Rapid test, στη λαϊκή αγορά στον Σταυρό όπου ελήφθησαν 36 δείγματα και τέλος 44 rapid test διενεργήθηκαν σε δημοτικούς υπαλλήλους στο αμαξοστάσιο.

 

323 δειγματοληψίες σε τέσσερα (4) διαφορετικά σημεία διενεργήθηκαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Δήμο Λαμιέων.

Η συμμετοχή ήταν γενικά μικρή με τον περισσότερο κόσμο να προτιμά την ασφάλεια του drive through testing που έγινε στην οδό Φιλίας, από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, όπου είχαμε και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σε 162 rapid tests βρέθηκαν δύο (2) θετικά (ποσοστό θετικότητας (1,23%).

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός ότι και τα δύο θετικά περιστατικά αντιστοιχούν σε εμβολιασμένο άτομα. Το ένα (1) αποτελούσε στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Το άλλο ήταν με ήπια συμπτώματα έχοντας κάνει τη μία δόση.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι και μετά το εμβόλιο υπάρχει η πιθανότητα να νοσήσουμε, ειδικά αν είμαστε στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον με άτομο που νοσεί από κορωνοϊό, από την άλλη ότι τα συμπτώματα είναι από ήπια έως ανύπαρκτα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων.

Στις υπόλοιπες δειγματοληψίες, στην πλατεία Ελευθερίας έκαναν το τεστ 81 άτομα, με αρνητικά όλα τα αποτελέσματα.

Το ίδιο και στη Λαϊκή Αγορά του Σταυρού όπου έγιναν 36 τεστ.

Τέλος στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων από την Ομάδα Covid του Δήμου έγιναν 44 δειγματοληψίες χωρίς κανέναν θετικό.

Τα rapid tests θα συνεχιστούν Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 18 Ιουνίου

-Πλ. Ελευθερίας

09.00-13.00

-Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

10.00-14.00

Σάββατο 19 Ιουνίου

-Οδός Φιλίας

09.00-13.00

 

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close