Σημαντικές

Lockdown: “Πράσινο διαβατήριο” για εσωτερικό τουρισμό το Πάσχα και το δίλημμα της εστίασης

Στόχος είναι το Πάσχα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς εξάλλου το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου είναι δεδομένο ενώ ήδη καταφθάνουν οι πρώτοι τουρίστες και θα ήταν δύσκολο η κυβέρνηση να εξηγήσει στους πολίτες γιατί εκείνοι δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν στα χωριά τους, αλλά παραμένουν σε lockdown.

Εφόσον λοιπόν τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR τεστ, πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν λογικό και οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας να μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό με αντίστοιχα “διαβατήρια”.

Οι οριστικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση της επιτροπής, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να φανεί ότι κινείται καθαρά με πολιτικά κριτήρια και αγνοεί τους ειδικούς. Και υπάρχουν μέλη της επιτροπής που δημοσίως έχουν ήδη αποκλείσει Πάσχα στο χωριό.

Το δεύτερο μεγάλο δίλημμα αφορά στην εστίαση. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης επανέλαβε χθες τη γραμμή για άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα. Μετά τις εικόνες όμως κοσμοσυρροής σε δρόμους και πλατείες μεγάλων πόλεων το Σαββατοκύριακο, τίθεται το ερώτημα μήπως επιδημιολογικά είναι ασφαλέστερη ως “βαλβίδα εκτόνωσης” η επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, μόνο για καθήμενους, η οποία όμως προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων από καταστηματάρχες και πελάτες.

Το θετικό είναι πάντως ότι σύμφωνα με τους ειδικούς η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου δε φαίνεται να έχει αρνητικές επιδημιολογικές επιπτώσεις.

 

 

 

 

https://www.news247.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close