Συνταγές & Άλλα

Μαγειρίτσα παραδοσιακή-και- με μανιτάρια- και -Γουμίδια , Και Γλυκό Μικρά βραχάκια με κρέμα

Η καλύτερη συνταγή για την παραμονή του Πάσχα

Η αγαπημένη παραδοσιακή Πασχαλινή μαγειρίτσα που φτιάχνουν στην Πάρο. Η καλύτερη συνταγή για την παραμονή του Πάσχα, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!

Η συνταγή με τη μεγαλύτερη αναζήτηση… γιατί είναι η πιο νόστιμη, εύκολη και δημοφιλής ακόμα και για τους πλέον διστακτικούς με το παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης.
Μαγειρίτσα παριανή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ξεχάστε ότι είχατε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Πρόκειται για την παραδοσιακή μαγειρίτσα έτσι όπως την φτιάχνουν στην Πάρο. Μια συνταγή που παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και κατάφερε να αλλάξει γνώμη σε πολλούς που αντιπαθούσαν το συγκεκριμένο πιάτο του αναστάσιμου δείπνου.
Εκτέλεση
Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Για όσους δεν τρώτε την κλασική μαγειρίτσα, αυτή η vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια θα σας ξετρελάνει!

Εκτέλεση
Καλή επιτυχία,
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

www.argiro.gr

Μαγειρίτσα  δια χειρός… Τσελεμεντέ

 

Αν θέλεις παραδοσιακή γεύση στο τραπέζι της Ανάστασης, δοκίμασε αυτή τη συνταγή που βρήκαμε στα “κιτάπια” του Τσελεμεντέ.

Και η εποχή της μαγειρίτσας έφτασε! Αυτή η παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση έχει πολλούς φανατικούς αλλά και πολλούς που δεν θέλουν ούτε να τη μυρίσουν.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας και ίσως επειδή η παραδοσιακή μαγειρίτσα περιέχει εντόσθια αρνιού να μην είναι για κάποιος ελκυστική. Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την κατανάλωση κρέατος μετά από τη νηστεία.

Αν ανήκεις σε αυτές που λατρεύουν αυτό το πιάτο και σου αρέσουν οι κλασικές  συνταγές σου έχουμε την απόλυτη συνταγή μαγειρίτσας από τον Τσελεμεντέ (έκδοση 1960).

Υλικά

  • 4 κιλά νερό
  • 1 συκωταριά ολόκληρη και τα έντερα από αρνί γάλακτος
  • 4 μαρούλια μέτρια (μόνο τις καρδιές)
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι σούπας
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Χυμό 4 λεμονιών
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χωρίσατε το συκώτι και τη σπλήνα από την υπόλοιπη συκωταριά
  • Πλύνατε καλά τη συκωταριά που έμεινε
  • Ανοίξατε τα έντερα με ψαλίδι
  • Πλύνατε τα με άφθονο νερό για να καθαρίσουν
  • Τρίψατε τα έντερα με αλάτι και χυμό 2 λεμονιών
  • Ξεβγάλτε με πολύ νερό και φτιάξτε μια πλεξούδα
  • Βράστε τα έντερα και τη συκωταριά (χωρίς το συκώτι και τη σπλήνα) σε αλατισμένο νερό (4 κιλά)
  • Ξαφρίστε καλά
  • Αποσύρατε από τη φωτιά όταν τσιμπιούνται
  • Σουρώσατε το ζωμό σε λεκάνη
  • Ετοιμάσατε τα υλικά που χρειάζονται για τη μαγειρίτσα ως εξής:
  • Καθαρίσατε και κόψατε ψιλά τα κρεμμυδάκια
  • Κόψτε ψιλά τις καρδιές των μαρουλιών. Τα πλεμόνια και τις καρδιές σε σχήμα κύβου και τα έντερα σε μήκος 2 εκατοστών. Για ευκολία κόψτε τα όλα πάνω στο ειδικό ξύλο
  • Λιώσατε το βούτυρο σε κατσαρόλα
  • Ρίξτε μέσα τα έντερα και την κομμένη συκωταριά
  • Γυρίσατε 2-3φορές στο βούτυρο
  • Προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κομμένα μαρούλια και κρεμμυδάκια
  • Αφήστε να μαραθούν αρκετά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέστε τον άνιθο και το σουρωμένο ζωμό
  • Βράστε τα όλα μαζί μέχρι να μαγειρευτούν τα διάφορα χορταρικά
  • Προσθέστε το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο φτιάξτε το αυγολέμονο κατά τον συνηθισμένο τρόπο με τα αυγά και το χυμό 2 λεμονιών

Σημείωση: Η μαγειρίτσα είναι παχύρευστη σούπα

Και καλή Ανάσταση!

.womenonly.gr

Γουμίδια

Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή με συκωτάκια σαν τη μαγειρίτσα!

#tsoulotip: 1. Βράζουμε τη συκωταριά για να φύγει η έντονη μυρωδιά. 2. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά στο τέλος για να μη μαυρίσουν από το βράσιμο.

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσια συκωταριά

500 γρ. αρνίσιο έντερο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτύπωσε τη συνταγή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό σε δυνατή νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά στο βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2
Κατόπιν, με ένα μαχαίρι κόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
3
Ύστερα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα κομματάκια της συκωταριάς, τα έντερα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
4
Έπειτα, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
5
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
6
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και βράζουμε χωρίς το καπάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
7
Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα γουμίδια ζεστά.

https://www.giorgostsoulis.com

Μικρά βραχάκια με κρέμα

Όλη η απόλαυση σε μία μόνο μπουκιά.

Μικρά βραχάκια με κρέμα

 

Μιλάμε για τα κλασικά Σου που όλοι αγαπάμε να τρώμε!

Τα μικρά βραχάκια -όπως θέλουμε να τα ονομάζουμε- αποτελούν την πιο γευστική εμπειρία για καθέναν από εμάς που λατρεύουμε την κρέμα. Η παρακάτω εύκολη συνταγή μπορεί να συνδυαστεί με πολλές παραλλαγές κρέμας αλλά και γαρνιτούρας. Εμείς εδώ σου παρουσιάζουμε τον συνδυασμό με μια κρέμ πατισερί που θα λιώνει στο στόμα σου.

Άφησε την φαντασία και την διάθεσή σου να σε ταξιδέψει! Μπορείς σε αυτή τη συνταγή να προσθέσεις (στο εσωτερικό των Σου) μία σοκολατένια μους η οποία μπορεί να σου δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ίσως θυμίσει εκλεράκια ή προφιτερόλ (αν τα περιχύσεις με μπόλικο γλάσο σοκολάτας).

Όπως κι αν τα συνδυάσεις, τα Σου παραμένουν ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά που με μία μόνο μπουκιά μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση.

 

plus.queen.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close