Το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχει τα δικά της μυστικά και tricks τα οποία κάθε νέα νοικοκυρά θα θέλει να γνωρίζει.
Ποια είναι αυτά;
Δείτε τα στην gallery που ακολουθεί.

Η προθέρμανση Πίσω από ένα καλό ψήσιμο, κρύβεται μία καλή προθέρμανση. Εάν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον φούρνο, το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στην κατάλληλη θερμοκρασία και για όση ώρα χρειάζεται.

Ο απαράβατος κανόνας κατά τη διάρκεια του ψησίματος Αυτός είναι ένας και μοναδικός και δεν έχει να κάνει με τον φούρνο που έχετε ή με το τι είναι αυτό που θέλετε να ψήσετε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ΜΗΝ ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου.

Η θέση έχει τη σημασία της Οι περισσότεροι φούρνοι έχουν πολλές σχάρες και αυτό έχει τη σημασία του. Η σχάρα που θα επιλέξουμε εξαρτάται από το που έχουμε επιλέξει να ψήσουμε το φαγητό μας (στον αέρα, στις αντιστάσεις κτλ).

Extra tips: Πάνω-κάτω αντίσταση: Είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσετε γλυκά και διάφορα παραδοσιακά φαγητά. Κάτω αντίσταση: Επιλέγεται για το τελευταίο στάδιο του ψησίματος, όταν χρειάζεται περισσότερο ρόδισμα η κάτω πλευρά του φαγητού. Πάνω αντίσταση: Προσφέρεται για το επιπλέον ρόδισμα των φαγητών στην επιφάνεια τους.