Πολιτισμός

Μάσκες: Πώς μπορείς να τις φτιάξεις σπίτι σου μόλις σε ένα λεπτό – ΒΙΝΤΕΟ

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Ελλάδα από τις 4 Μαΐου, όταν και θα περάσουμε στη φάση της σταδιακής επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς.

Η μάσκα αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα δυσεύρετο σε πολλές περιπτώσεις προϊόν, αφού οι πολίτες τις αγόραζαν μαζικά και έτσι σε αρκετά καταστήματα είχαν εξαντληθεί.

Κάτι αντίστοιχο πιθανότατα θα συμβεί και τώρα, αλλά οι παραβάτες, που δεν φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ! Έτσι, πολλοί ψάχνουν ήδη τρόπους να φτιάξουν τις δικές τους μάσκες με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο.

Μία εξαιρετική ιδέα δίνει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου μία γυναίκα φτιάχνει στο σπίτι τη δική της μάσκα από μία κάλτσα!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:

Προσοχή για τις υφασμάτινες μάσκες: «Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι προστατεύουν»

Εφιστά την προσοχή σε όλους καθηγητής Πνευμονολογίας και ξεκαθαρίζει οτι δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι προστατεύουν.

Από την Δευτέρα η χρήση της μάσκας όχι απλά γίνεται υποχρεωτική, αλλά επιφέρει και πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πολλοί καταφεύγουμε στην λύση της υφασμάτινης μάσκας κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού οι τιμές των απλών χειρουργικών μασκών έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη σε συνδυασμό ότι δεν την βρίσκεις και εύκολα στην αγορά.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι σωστό, σύμφωνα με τον καθηγητής Πνευμονολογίας– Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να τεκμηριώνει ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

https://www.enikos.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close