Τοπικές

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!

Το Εκκλησιαστικό ΛύκειοΓυμνάσιο Λαμίας ανακοινώνει την πρόκριση του μαθητή της Τρίτης  τάξης του Λυκείου Αλεξόπουλου Αριστείδη(Ομάδας ΠροσανατολισμούΟικονομίας και Πληροφορικής),στην Τελική Φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2021!

Ο μαθητής συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον Περιφερειακό γύρο του Διαγωνισμού στις 15 Απριλίου 2021,όπου αναμετρήθηκαν οι 299 μαθητές που είχαν προκριθεί κατά την Α ́ Φάση, στην οποία είχαν διαγωνισθεί περισσότεροι από 1.100 μαθητές. Δηλαδή προκρίθηκε το 27% του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν αρχικά στο διαγωνισμό.Την συμμετοχή του Σχολείου  στον Διαγωνισμό έχει από την αρχή αναλάβει η εκπαιδευτικός  κ. Μαρία Αγγελογιάννη,η οποία διδάσκει το μάθημα της Οικονομίας στην Γ ́ Λυκείου.

Στην Τελική Φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας προκρίνονται 75 μαθητές και μαθήτριες από τον Περιφερειακό γύροδηλαδή οι μαθητές με τις 50 υψηλότερες επιδόσεις. Από κάθε γεωγραφική περιοχή προκρίνεται το 10% των συμμετεχόντων και οι θέσεις συμπληρώνονται βάσει της καλύτερης επίδοσης των διαγωνιζόμενων ανεξαρτήτως περιφέρειας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, λόγω των προβλέψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίαςτου COVID19.

Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά απαιτητικών ερωτήσεων πάνω σε διάφορα θεματικά πεδία (οικονομικές έννοιες αρχές, μικροοικονομικά, μακροοικονομικά, διεθνή οικονομικά, ειδήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, οικονομική πολιτική, χρηματοπιστωτικά οικονομικά κ.ά.).

Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όπου θα αναδειχθούν οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας είναι το μοναδικό που θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Διαγωνισμού μεταξύ όλων των Σχολείων της Στερεάς Ελλάδας(πλην Αττικής).

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close