Μαγειρεύουμε με τα παιδιά στο σπίτι
#Μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να περάσουμε όσο πιο καλά μπορούμε.

Δύσκολος ο εγκλεισμός στο σπίτι αλλά αναγκαίος. Γι΄αυτό εκτός από υπομονή θα χρειαστεί να κάνουμε ένα πρόγραμμα με διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου και τα παιδιά να έχουν κάτι να κάνουν αλλά και εμείς να μην τους φωνάζουμε συνέχεια.
Η μαγειρική λοιπόν είναι μια πολύ καλή επιλογή για να απασχολήσετε τα παιδιά σας. Μη σκεφτείτε ότι η κουζίνα θα γίνει χάλια και ότι θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να την καθαρίσετε. Ακόμα και το καθάρισμα μπορείτε να το κάνετε όλοι μαζί.
Επιλέξτε λοιπόν να φτιάξετε μπισκότα που είναι και τα αγαπημένα των παιδιών και μοιραστείτε μαζί της τη χαρά της δημιουργίας.
Είναι άλλωστε η καλύτερη στιγμή αφού έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο να τον μοιραστείτε μαζί τους χωρίς να είστε αναγκασμένοι να πείτε « όχι τώρα , έχεις διάβασμα», ή « όχι τώρα, έχω δουλειά».
Παρακάτω θα βρείτε τρεις συνταγές για μπισκότα που είναι νόστιμα και πολύ υγιεινά :
Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα
Συστατικά
- 100 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βρόμη
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 50 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κουβερτούρα, τα καρύδια, τη βρόμη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα κουπ πατ με το σχήμα της αρεσκείας μας, πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
Μπισκότα βανίλιας

Επειδή δεν μας αρέσει να είμαστε συνεχώς στην κουζίνα αλλά από την άλλη θέλουμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό γλυκό για τα παιδιά, τα μπισκότα βανίλιας είναι η κατάλληλη συνταγή.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο και σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού βανίλιας
115 γρ (3/4 cup) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. (2/3 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα δύο ειδών αλεύρια μαζί και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στο μπολ με το βούτυρο. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά και προσθέστε το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε με το χέρι καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο γάλα.
Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και πιέστε της απαλά με ένα πιρούνι ή με την παλάμη σας (αν θέλετε φτιάχνετε και σχέδια). Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί ( να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C 18-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
taste.com.au
Και light και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα, χωρίς ζάχαρη και ψήσιμο
Πώς θα σας σας φαίνονταν light μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο; Και να είναι τόσο νόστιμα, που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου;

Αν βρίσκεσαι σε περίοδο που κάνεις δίαιτα ή προσέχεις τη διατροφή σου, ακόμη και αν πρόκειται να ξεκινήσεις τη νηστεία της Μ. Σαρακοστής, τότε η συνταγή αυτή, σίγουρα σε ενδιαφέρει. Είναι πολύ εύκολη και δε θέλει ψήσιμο.
Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα αλλιώτικα μπισκότα.
Υλικά
200 γρ. ωμά αμύγδαλα
20 γρ. τριμμένη καρύδα
40 γρ. ηλιόσπορος
40 γρ. κολοκυθόσπορος
25 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ταχίνι
10 χουρμάδες
60 ml νερό καρύδας
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, ώστε να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτετε τους χουρμάδες, τους σπόρους chia, την καρύδα, τον κολοκυθόσπορο και τη σκόνη κακάο. Τα χτυπάτε όλα μαζί μία φορά.
Κατόπιν, προσθέτετε το μέλι και το ταχίνι και χτυπάτε όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το νερό καρύδας και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει το μείγμα σας παχύρρευστο.
Μόλις είναι έτοιμο, παίρνετε με ένα κουτάλι μέρος από το μείγμα. Το κάνετε μπαλάκι και το ανοίγετε κανονικά, όπως τα μπισκότα.
Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα. Τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν.
Υ.Γ. Τα μπισκότα αυτά διατηρούνται στο ψυγείο, μέχρι να καταναλωθούν.
Καλή απόλαυση!

Μπισκότα καρύδας χωρίς ζάχαρη
Υγιεινά μπισκότα που θα σε ταξιδέψουν!
Αναμφισβήτητα,το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το καλοκαίρι της καρύδας. Πώς έγινε τόσο δημοφιλής αυτός ο καρπός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Ξέρω, ξέρω. Η τηλεόραση -ακόμη και στην εποχή του internet- έχει τρομερή απήχηση. Ας έχει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δε λένε; Κάποτε πολλοί έστρεφαν αλλού τη μύτη τους στη θέα κάποιου γλυκού με άρωμα καρύδας, ισχυριζόμενοι ότι τους θυμίζει αντηλιακό. Και τώρα οι περισσότεροι αναζητούν τη μαγική αυτή μυρωδιά και γεύση, που για κάποιο λόγο σε μεταφέρει κατευθείαν σε εξωτικές παραλίες και ανέμελες υποσχέσεις. Προσωπικά, λατρεύω τη γεύση της καρύδας από μικρό παιδί.

Η μαγική καρύδα λοιπόν, δε χρειάζεται να μπαίνει μόνο σε λουσάτα ροφήματα, wok με ταϋλανδέζικο, και σοκολατένια κέικ…Μπορεί να αρωματίσει γλυκά ένα καθημερινό μπισκότο που θα φάς το πρωΐ ή το απόγευμα, χωρίς τύψεις.

Μπισκότα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- Μερίδες: 15 μπισκότα
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 85 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. τριμμένη, αποξηραμένη καρύδα
- 2 κ.σ. ζάχαρη-στεβια-
- ξύσμα απο 1 λάιμ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- 2 ασπράδια, χτυπημένα
Εκτέλεση
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την καρύδα, τη ζάχαρη το ξύσμα λάιμ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με τα ασπράδια.
3) Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4) Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις πιέζουμε ελαφρώς.
5) Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

πηγη:.madameginger.com