Σημαντικές

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Παρέμβαση σε Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και  Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, κ.Τσακίρη εκανε ο  Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  Δημήτρης Ρίζος για το πρόγραμμα επανεκκίνηση της εστίασης .
Όπως είναι γνωστό  η δράση για την «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για προμήθεια πρώτων Υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης» προκηρύχθηκε στις 12/05/2021.
Δυστυχώς όμως κατά την άποψη του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ,” δεν έχει εφαρμογή όπως αρχικά είχε προβλεφθεί ή εκτιμηθεί από όλους μας”.
Στη επιστολή του ο Δημήτρης Ρίζος κάνει λόγο για μεγάλες χρονοκαθυστερήσεις που παρατηρούνται είτε κατά την υποβολή των αιτήσεων λόγω ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους δικαιούχους (πχ. ανανέωση άδειας λειτουργίας) ,είτε κατά την διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης/απόρριψης της αίτησης από το Υπουργείο.
”Η 1η τροποποίηση του οδηγού της δράσης , σημειώνει στην επιστολή του ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου ,  έδωσε την δυνατότητα στους δικαιούχους που απορρίπτονται, να επανυποβάλουν έχοντας διορθώσει τα λάθη για τα οποία αξιολογηθήκαν αρνητικά, γεγονός το οποίο θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και προς την θετική κατεύθυνση για την αναστροφή του κλίματος.
Όμως στις 30/07/2021 λήγει η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι που έχουν υποβάλει αίτηση δεν έχουν ακόμη καμία ενημέρωση για την τύχη αυτής, με αποτέλεσμα πιθανότατα να μην προλάβουν να υποβάλουν εκ νέου και να απολέσουν το δικαίωμα της ενίσχυσης την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική”.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου , ζητά απο τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες  την τροποποίηση της Δράσης και την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τις 30/09/2021 ώστε να προλάβουν όσο το δυνατό περισσότεροι επαγγελματίες της εστίασης  να ενταχθούν στην Δράση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close