Νέες Κυκλοφορίες

Νέο album του Παντελή Κυραμαργιού «Άνω Θρώσκω»

Aλισάχνη…

Τη συναντάμε για πρώτη φορά στον Όμηρο, χωρισμένη σε δύο μικρές εύηχες λέξεις, να περιγράφει την αφρώδη ορμητικότητα των πολεμιστών: «ἁλὸς ἄχνην»

Καταλήγει στον Ελύτη, να κουβαλά κανόνες και νόμους μιας ποιητικής της Χημείας: οι ελάχιστες στιγμές των υδρατμών, ανακατεμένες με αλάτι που διασπείρονται στην ατμόσφαιρα αφού το κύμα σκάσει στους βράχους.

Αλισάχνη… 

Ζει για πάνω από 2.500 χρόνια, ευδοκιμεί σε θαλασσινά τοπία, δέρματα και μαλλιά.
Είναι η αλμύρα της θάλασσας που έγινε σεντόνι και σκεπάζει τα αποξηραμένα φιλιά. Τα βράχια της Αμοργού…

Ένα τραγούδι που κουβαλά τους ήχους των κυμάτων από τις Κυκλάδες ως την ακτές της Μικράς Ασίας έρχεται στην καρδιά του Καλοκαιριού. Τα βράχια της Αμοργού συνομιλούν με τη θάλασσα, τον ήλιο και τους αέρηδες και γνωρίζουν τα περασμένα και τα μελλούμενα.

Το παραδοσιακό χρώμα της «Αλισάχνης» συνδέει το νέο album του Παντελή Κυραμαργιού «Άνω Θρώσκω», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, με το προηγούμενο album του, «Αρετή», όπου ήταν έντονη η παρουσία της Κρήτης της Ηπείρου και όχι μόνο.
Στο νέο του θεματικό album «Άνω Θρώσκω», που είναι διαθέσιμο σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων, ο Παντελής Κυραμαργιός, πιστός στην ιδέα ότι οι τέχνες οφείλουν να συνδιαλέγονται, συνεργάζεται με τέσσερις καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και δημιουργεί μαζί τους ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης.  Η δημιουργική τετράδα του «Άνω Θρώσκω» απαρτίζεται από τους Παντελή Κυραμαργιό και Γιάννα Στεργίου στα κείμενα και τους Γιάννη Μαργετουσάκη και Γρηγόρη Ψαλτάκο στα εικαστικά. Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετέχουν οι Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Χρήστος Νινιός, Βάιος Πράπας και Νίκος Στρατάκης.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close