Τοπικές

NΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ : «ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛ, ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ»

Έστω και με καθυστέρηση δύο χρόνων και παρά τις παρεμβάσεις – αιτήματα της Aντιπολίτευσης για να συζητηθεί το θέμα της Π.Ε.Λ. στο Δ.Σ Λαμιέων, παρουσιάστηκε σήμερα από τη Δημοτική Αρχή, ένα στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ΠΕΛ και των όμορων αθλητικών και κοινόχρηστων χώρων στη νοτιοανατολική είσοδο της Λαμίας.

Χαρακτηρίστηκε ως ένα φιλόδοξο σχέδιο. Κατά τη δική μας άποψη πρόκειται για  ένα υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο. Σαφέστατα, διαθέτει την απαραίτητη ολιστική αναπτυξιακή προσέγγιση, η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας με τον ν.4605/2019 για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας των ΟΤΑ με μετόχους κατά 60% τον Δήμο Λαμιέων, 20% την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 20% το ΕΒΕ Φθιώτιδας.

Θα πρέπει όμως πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι το περιουσιακό στοιχείο θα περιέλθει με βεβαιότητα στην τοπική κοινωνία μέσω των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του ΕΒΕ. Έπειτα, να προσδιορίσουμε τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η χρηματοδότηση. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο ουσιαστικό. Χρειάζεται ακόμη να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι πολεοδομικές παρεμβάσεις με τις αλλαγές χρήσεις γης είναι χρονοβόρες και πολλές φορές καθυστερούν υπερβολικά ή και ματαιώνουν μεγάλα έργα.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πρώτα όλα αυτά, ας λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα και στη συνέχεια, ας θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, και υλοποιήσιμο σχέδιο καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Διαφορετικά το πολύ φιλόδοξο masterplan που μας παρουσιάστηκε σήμερα, δυστυχώς θα έχει την τύχη και την κατάληξη τόσων άλλων σχεδίων που παρουσιάστηκαν εδώ και χρόνια αλλά όμως παραμένουν μέχρι σήμερα … «όνειρα θερινής νυκτός».

Για την Δημοτική Παράταξη                                                                                                                                                        “ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                       Νίκος Σταυρογιάννης                        

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close