Ad image

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ:ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ !

19 Μαΐου 2020
Updated 2020/05/19 at 7:19 ΜΜ

Τον πανικό κατάφεραν να προκαλέσουν στην τοπική κοινωνία  οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Λαμίας με τις διαρροές και τα  δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες σχετικά με μια 29χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε θετική στον κορονοιό  το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαίου 2020  .

Η γυναίκα μετέβη την Παρασκευή στο ΓΝ Λαμίας, ώστε να κάνει κάποιες εξετάσεις σχετικά με την πορεία της εγκυμοσύνης της και υπεβλήθη επίσης σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε οριακά θετικό, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να  υποβληθεί και σε νέο τεστ, για να εξακριβωθεί η κατάστασή της.

Η 29χρονη ακολουθώντας το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις, νοσηλεύτηκε  στο πέτρινο κτίριο , ενώ σε καραντίνα στο πέτρινο κτίριο μπήκε και η μητέρα της που τη συνόδευε στις εξετάσεις.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, ο ΕΟΔΥ  ξεκίνησε  ιχνηλάτηση των επαφών της εγκύου στον κύκλο των στενών επαφών της.

Πριν καλά-καλά ομως ολοκληρωθούν οι εξετάσεις , εσπευσαν κάποιοι να μεταδώσουν τον ”ιό” της παραπληροφόρησης για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς , χωρίς να υπολογίζουν αν κινδυνεύουν να εκτεθούν οι ιδιοι και να εκθέσουν και το κύρος του νοσηλευτικού  ιδρύματος   .

Ετσι λοιπόν λίγες ωρες αργότερα και ενω η είδηση εκανε το γύρο της Ελλάδας , αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία , ηρθαν  τα αποτελέσματα του τρίτου  δείγματος της 29χρονης  εγκύου κοπέλας που είχαν  σταλεί στο  ΕΚΠΑ  στην  Αθήνα προς εξέταση και τα οποία ηταν ευχάριστα  . Μετά το δεύτερο αρνητικό δείγμα και το τρίτο δείγμα ηταν   , ωστόσο  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ η κοπέλα  παρέμεινε  στο Γενικό Νοσοκομείο για να κάνει  ένα ακόμη τεστ που και αυτό θα  σταλεί στην Αθήνα για εξέταση , έτσι ώστε με βάση το αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως ότι είναι αρνητική στον κορωνοιό .  

Αρνητικό ήταν  και το δείγμα που λήφθηκε και από την μητέρα της που την  είχε συνοδεύσει στο Νοσοκομείο την Παρασκευή , όταν η 29χρονη είχε πάει για προγραμματισμένο ραντεβού και τότε σε τεστ που έγινε για κορωνοιο είχε βγει οριακά θετικό , με αποτέλεσμα  να παραμείνουν και οι δύο στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους του Πέτρινου κτιρίου. 

Αρνητικά επέστρεψαν στο Νοσοκομείο δώδεκα ακόμη δείγματα που  ελήφθησαν  από άτομα  που προσήλθαν στο Νοσοκομείο  και είχαν έρθει σε επαφή  με την κοπέλα και  ανάμεσα σε αυτά τα 12 και τρία δείγματα ανεξάρτητα της συγκεκριμένης   περίπτωσης.

Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα κριτήρια για το ποιος θα κάνει το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα τι ορίζεται ως κρούσμα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι  ασθενείς με ήπια συμπτώματα πρέπει να μην επισκέπτονται νοσοκομεία ή άλλες μονάδες υγείας και να παραμένουν στο σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υποπτα κρούσματα που πρέπει να κάνουν το τεστ είναι ασθενείς με σοβαρή οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλευόμενοι ή φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων ή χρονίως πασχόντων με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και προσωπικό Υπηρεσιών Υγείας με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πάγια θέση του ΕΟΔΥ είναι πως τα άτομα με ήπια συμπτώματα δεν χρειάζεται να κάνουν την εξέταση για τον κορωνοϊό και πως πρέπει, προληπτικά, να τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *